• Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea unei autostrăzi interstatale din Nashville, provocând moartea mai multor persoane, potrivit autorităților locale.
  • Accidentul a avut loc lângă Interstate 40, iar avionul a luat foc în momentul prăbușirii.
  • Autoritățile au închis benzile de circulație pe porțiunea afectată a autostrăzii și au impus o deviere pentru traficul de pe acea rută.

Luni seară, mai multe persoane au murit în Nashville după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în apropierea unei autostrăzi interstatale, ceea ce a dus la închiderea benzilor de circulație pe această porțiune aglomerată, au anunțat reprezentanții poliției, scrie The Independent.

Avionul cu un singur motor s-a prăbușit lângă Interstate 40, pe o zonă mediană cu iarbă, în apropierea unui magazin din partea de vest a orașului, a declarat Departamentul de Poliție din Nashville.

Avionul a luat foc în momentul prăbușirii, au adăugat aceștia. Detalii despre avion și pasagerii acestuia nu au fost clarificate imediat.

Recomandări

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR
CAFEA SAU CEAI?
MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM

Purtătorul de cuvânt al poliției, Don Aaron, a declarat că mai multe persoane aflate la bordul avionului au fost ucise. Un număr exact de victime nu a fost stabilit, a precizat oficialul.

„Un avion monomotor s-a prăbușit pe benzile de est ale I-40, imediat după ieșirea din Charlotte Pk. Mai multe persoane aflate la bord sunt decedate. Se lucrează în continuare pentru a determina de unde provenea avionul”, a precizat Departamentul de Poliție din Nashville pe X.

Autoritatea aeroportuară metropolitană din Nashville a declarat că a fost alertată de accident la ora locală 19.49.

„I-40 East este închisă la MM 202 din cauza prăbușirii unui avion de mici dimensiuni pe acostamentul drumului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Transport din Tennessee, Rebekah Hammonds, pe X.

O deviere este în vigoare la ieșirea 201, a precizat purtătoarea de cuvânt, îndemnând oamenii să găsească o rută alternativă pentru deplasarea de pe autostradă.

„O anchetă va fi în curs de desfășurare”, a precizat ea.

Autoritatea aeroportuară, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor și Administrația Federală a Aviației au declarat că vor investiga după ce primii respondenți de la Metro se vor asigura că locul accidentului este sigur. Nu au fost raportate răniri pentru șoferii care se aflau pe autostradă în apropierea punctului afectat, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Nashville, Kendra Loney.

Oficialii au adăugat că niciun vehicul sau clădire de la sol nu au fost avariate.

Departamentul de poliție din Nashville a declarat că o bandă de pe I-40 est între ieșirile Charlotte Park și White Bridge va fi redeschisă în scurt timp.

Două din cele trei benzi ar trebui să fie deschise pentru traficul la ora de vârf marți dimineața, a declarat departamentul de poliție pe X, adăugând: „cu toate acestea, așteptați-vă la trafic lent și întârzieri în această zonă marți dimineața”.

Citește și