FOTO-VIDEO. Zeci de avocați protestează în fața Palatului de Justiție. Cer dreptate pentru colegul lor, Robert Roşu, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”

  • Avocații au pancarte cu mesajele: „Alături de Robert” sau „Interzicerea identificării avocatului cu clientul”
  • Avocații cer dreptate în cazul colegului lor, Robert Roșu
  • Robert Mihăiţă Roşu a fost condamnat, la finalul anului 2020, în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Ferma Băneasa”, la cinci ani de închisoare

Câteva zeci de avocați protestează, vineri, pe treptele la Palatul de Justiție din Capitală după condamnarea lui Robert Roșu la închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa.

Avocații au pancarte cu mesajele: „Alături de Robert”, „Interzicerea identificării avocatului cu clientul”, „Garantarea libertății de exprimare”, „Respectarea prezumției de nevinovăție” sau „Motivarea hotărârilor la data pronunțării”.

Robert Mihăiţă Roşu, de la casa de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații, a fost condamnat, la finalul anului 2020, în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Ferma Băneasa”.

Avocatul a primit cinci ani de închisoare, el fiind acuzat de procurorii DNA că „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”.

În același caz, au mai fost condamnați Remus Truică (7 ani de închisoare), Benyamin Steinmetz (5 ani de închisoare), Tal Silberstein (5 ani de închisoare), Prinţul Paul (trei ani şi patru luni), iar Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.