• Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, acuzat că le-a omorât şi apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare cu executare.
  • Dincă se afla în arest preventiv.
  • Gheoghe Dincă este obligat de instanţă la plata daunelor morale în sumă de câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către familia Melencu şi 500.000 euro cu titlu de daune morale către famillia Măceşanu.

Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, acuzat că le-a omorât şi apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu. a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare cu executare. Dincă se afla în arest preventiv.

Magistraţii Tribunalului Slatina l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare cu executare, deşi el nu a semnat pe durata cercetărilor niciun acord de recunoaştere a celor două crime.

Astfel, el a fost constamnat la pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane şi profanare de cadavre. În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
PSD-PNL VOR SĂ MUTE IAR PREZIDENȚIALELE
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI

Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Dincă ar fi avut de ispăşit peste 80 de ani de detenţie, practic, închisoare pe viaţă. Instanţa a decis condamnarea lui Gheoghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela) şi la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela).

El a fost condamnat şi la 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela) şi la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela).

Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela) şi la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit şi pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela) şi la încă 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela).

Instanţa a contopit toate aceste pedepse stabilite şi a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie.

De asemenea, în baza art. 7 alin. 1 din Legea 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, instanţa dispune prelevarea de probe biologice de la Gheorghe Dincă în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare. Probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului genetic al acestuia în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Totodată, instanţa a dispus confiscarea de la inculpatul Dincă Gheorghe a butoiului folosit pentru arderea cadavrelor victimelor Melencu Luiza Mihaela şi Măceşanu Alexandra Tudoriţa.

Gheoghe Dincă este obligat de instanţă la plata daunelor morale în sumă de câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către familia Melencu şi 500.000 euro cu titlu de daune morale către famillia Măceşanu.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi prietenul lui Gheoghe Dincă, Ştefan Risipiţeanu, zis „Fănică”, în prezent aflat în stare de detenţie provizorie în Penitenciarul Craiova, la 7 ani închisoare pentru viol (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela). Şi în cazul lui, instanţa dispune prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, probele biologice recoltate urmând să fie utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului genetic al acestuia în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Decizia este cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.