Google și Meta, amendate cu 71,8 milioane de dolari pentru încălcarea legii privind confidențialitatea în Coreea de Sud

FOTO - Hepta
  • Grupul spune că firmele nu au informat în mod clar utilizatorii cu privire la colectarea și utilizarea datelor.
  • Google a fost amendată cu 49,7 milioane de dolari şi Meta trebuie să plătească 22,12 milioane de dolari.
  • Meta a criticat hotărârea şi a făcut referire la o acţiune în justiţie dacă este necesar.

Google şi Facebook au primit amenzi de zeci de milioane de dolari pentru încălcarea legilor privind protecţia datelor în Coreea de Sud, potrivit Reuters.

Comisia de Protecţie a Informaţiilor Personale din Coreea de Sud a acuzat ambele companii că exploatează datele utilizatorilor pentru publicitate online direcţionată fără a obţine consimţământul acestora.

Utilizatorii nu au fost informaţi în mod corespunzător că datele lor vor fi folosite în acest scop, potrivit Comisiei.

Google a fost amendată cu 69,2 miliarde de woni, respectiv 49,7 milioane de dolari, şi Meta, compania-mamă a Facebook, trebuie să plătească 30,8 miliarde de woni, respectiv 22,12 milioane de dolari.

Sunt cele mai mari amenzi aplicate pentru încălcări ale Legii privind Protecţia Informaţiilor Personale, scrie Reuters, conform unui comunicat publicat de PIPC.

Comisia a cerut giganţilor tehnologici americani să-şi corecteze comportamentul. Ambele companii ar trebui să informeze clar utilizatorii şi să le ceară consimţământul pentru a urmări şi colecta comportamentul clienţilor pe website-urile lor şi aplicaţii.

Meta a criticat hotărârea şi a făcut referire la o acţiune în justiţie dacă este necesar. „Deşi respectăm decizia PIPC, suntem încrezători că lucrăm cu clienţii noştri într-un mod legal respectând procesele cerute de reglementările locale” , a declarat purtătorul de cuvânt al Meta.

Ca atare, nu suntem de acord cu decizia PIPC şi vom fi deschişi la toate opţiunile, inclusiv solicitarea unei decizii din partea instanţei” , a adăugat el.