• Cerința companiei este ca aceste aplicații să nu utilizeze facturarea Google Play pentru achizițiile în aplicație.
  • Gigantul american menține de ani de zile o politică strictă împotriva aplicațiilor de sporturi fantasy zilnice.
  • Aplicațiile care vor dori să participe la programul pilot vor trebui să se asigure că deservesc doar utilizatori cu vârsta de 18 ani sau mai mult.

Google intenționează să deruleze un proiect pilot pentru a permite aplicațiile de sporturi fantastice zilnice și jocuri de rummy pe Play Store în India, răspunzând astfel unei cereri din partea comunității locale care și-a exprimat de mult timp frustrarea față de producătorul Android pentru că nu permite în magazinul său de pe a doua piață ca mărime din lume servicii pe care le permite în multe alte părți ale lumii.

Google a declarat că va începe un proiect pilot de un an, începând cu 28 septembrie, pentru a permite aplicațiile menționate anterior pe Play Store în India. Firmele constituite în India care doresc să participe la acest pilot vor trebui să depună un formular de cerere, a precizat compania pe o pagină de asistență.

Cerința companiei este ca aceste aplicații să nu utilizeze facturarea Google Play pentru achizițiile în aplicație. Nu este clar dacă compania permite aplicațiilor fanteziste să folosească metode de plată alternative pentru acest lucru. Am solicitat Google mai multe detalii și vom actualiza articolul dacă vom primi răspuns.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Explorăm în mod constant modalități prin care dezvoltatorii locali să construiască afaceri de succes și să ofere experiențe încântătoare pe Google Play. Prin acest program pilot, adoptăm o abordare măsurată care ne va ajuta să adunăm învățăturile și să păstrăm o experiență plăcută și sigură pentru utilizatorii noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al Google pentru TechCrunch într-un comunicat.

Gigantul american menține de ani de zile o politică strictă împotriva aplicațiilor de sporturi fantasy zilnice, în parte pentru că a considerat că mulți utilizatori noi de internet se străduiesc să înțeleagă complexitatea acestor programe și pierd bani. Google a menținut o linie atât de dură împotriva unor astfel de aplicații încât, în mod infam, a retras aplicația populară Paytm din Play Store timp de mai multe ore, deoarece start-up-ul indian de tehnologie financiară promova în aplicație ceea ce Google a considerat a fi jocuri de noroc.

Aplicațiile care vor dori să participe la programul pilot vor trebui să se asigure că deservesc doar utilizatori cu vârsta de 18 ani sau mai mult, că au furnizat adresa lor pentru a se asigura că statele locale permit sporturile fantasy zilnice, precum și să introducă datele bancare și PAN în scopuri fiscale.

Programul pilot din Play Store pentru aplicațiile fantasy îi obligă pe dezvoltatori să facă avertismente detaliate cu privire la vârsta valabilă pentru utilizarea aplicației, la riscurile jocului și la premiile puse în joc. În plus, aceste aplicații nu pot fi un agregator și nu se pot conecta la alte servicii fantasy pe bani reali.
În ciuda poziției Google privind sporturile fantasy, zeci de startup-uri au construit afaceri impresionante de mari dimensiuni în această țară.

Dream11, evaluată la peste 8 miliarde de dolari, și MPL, evaluată la peste 2 miliarde de dolari, deservesc zeci de milioane de utilizatori din India prin intermediul aplicațiilor lor web progresive Android și al aplicațiilor Android pe care utilizatorii trebuie să le instaleze manual.