• Thunberg și zeci de alți activiști de mediu au început luni să blocheze principalele intrări în parlamentul suedez, într-un protest de tip sit-down”.
  • Activiștii au plecat luni după-amiază, dar s-au întors să protesteze din nou marți dimineață.
  • Anul trecut, ea a fost reținută de poliție sau îndepărtată de la proteste în țări precum Suedia, Norvegia și Germania.

Poliția suedeză a îndepărtat-o cu forța pe Greta Thunberg și pe alți activiști pentru climă după ce aceștia au blocat pentru a doua zi intrarea în parlamentul suedez, scrie The Guardian.

Doi ofițeri au ridicat-o pe Thunberg și au târât-o înainte de a o pune la pământ la aproximativ 20 de metri de ușa pe care o obstrucționase.

Thunberg și zeci de alți activiști de mediu au început luni să blocheze principalele intrări în parlamentul suedez, într-un protest de tip sit-down” împotriva efectelor crizei climatice și a ceea ce ei au numit inacțiune politică.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Activiștii au plecat luni după-amiază, dar s-au întors să protesteze din nou marți dimineață. Thunberg, în vârstă de 21 de ani, a devenit imaginea activismului climatic al tinerilor, deoarece protestele sale săptămânale, care au început în 2018 în fața parlamentului suedez, s-au transformat rapid într-o mișcare globală cu mitinguri de amploare pe toate continentele.

Anul trecut, ea a fost reținută de poliție sau îndepărtată de la proteste în țări precum Suedia, Norvegia și Germania. Luna trecută, o instanță britanică a achitat-o de acuzațiile de infracțiune de tulburare a ordinii publice, întrucât un judecător a decis că poliția nu avea puterea de a o aresta pe ea și pe alții la un protest din Londra de anul trecut.

Citește și