• Orice acord de recunoaștere a vinovăției propus va trebui să fie aprobat de un judecător federal.
  • Atât procurorii, cât și avocatul apărării au solicitat o audiere în instanță în cadrul căreia Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, să își prezinte pledoaria.
  • Procurorii intenționează să recomande o sentință de eliberare condiționată pentru aceste capete de acuzare, au spus aceste persoane.

Fiul președintelui Biden, Hunter, a ajuns la un acord provizoriu cu procurorii federali pentru a pleda vinovat pentru două infracțiuni fiscale minore și pentru a recunoaște faptele unei acuzații de posesie de arme, în condiții care probabil îl vor scăpa de închisoare, potrivit documentelor depuse marți la tribunal, scrie BBC.

Orice acord de recunoaștere a vinovăției propus va trebui să fie aprobat de un judecător federal. Atât procurorii, cât și avocatul apărării au solicitat o audiere în instanță în cadrul căreia Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, să își prezinte pledoaria.

Acordul pune capăt unei investigații care a fost deschisă în 2018, în timpul administrației Trump, și care a generat un interes intens și critici intense începând din 2020 din partea politicienilor republicani care au acuzat administrația Biden de reticență în a urmări cazul. Documentele judiciare indică faptul că Hunter Biden a acceptat provizoriu să pledeze vinovat la două acuzații fiscale minore de neplată în 2017 și 2018.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Hunter Biden ar putea fi eliberat condiționat pentru capetele de acuzare

Procurorii intenționează să recomande o sentință de eliberare condiționată pentru aceste capete de acuzare, au spus aceste persoane. Reprezentanții lui Biden au declarat că acesta a rambursat anterior Fiscului ceea ce datora.

Într-o scrisoare depusă marți la tribunalul federal din Wilmington, procurorii federali au declarat că au depus două documente numite informări penale – utilizate de obicei în cazurile în care un acuzat a fost de acord să pledeze vinovat.

Inculpatul a fost de acord să pledeze vinovat pentru ambele capete de acuzare din cadrul informațiilor fiscale”, au scris procurorii. Cea de-a doua informare penală se referă la acuzația privind armele. În acest caz, în scrisoare se spune: Inculpatul a fost de acord să încheie un acord de diversiune înainte de proces în ceea ce privește Informarea privind armele de foc”.

Tratarea acuzației privind armele de foc ca un caz de diversiune înseamnă că Biden nu va pleda, din punct de vedere tehnic, vinovat pentru această infracțiune. Diversiunea este o opțiune aplicată de obicei infractorilor non-violenți cu probleme de abuz de substanțe. În total, procurorii vor recomanda doi ani de eliberare condiționată și condiții de diversiune, au declarat aceste persoane.

Citește și: