• Submersibilul, folosit pentru a duce turiștii să vadă epava Titanicului, a dispărut în Oceanul Atlantic.
  • La bord se află cinci persoane, între care miliardarul britanic Hamish Harding.
  • Titanicul, care a fost una dintre cele mai mari nave din lume la momentul lansării sale, s-a scufundat în aprilie 1912, ucigând peste 1.500 de persoane din cele peste 2.000 aflate la bord.

Printre cele cinci persoane aflate la bordul submersibilului se numără miliardarul britanic Hamish Harding și Stockton Rush, directorul general al OceanGate Expeditions, compania care deține submersibilul și care organizează vizita la epava Titanicului. Submersibilul este pilotat de pilotul francez Paul-Henry Nargeolet, scrie LBC.

FOTO – LBC

Hamish Harding este fondatorul unei companii internaționale de brokeraj de avioane cu sediul în Dubai și a devenit celebru pentru misiunea One More Orbit, care în 2019 a stabilit recordul mondial de viteză pentru cea mai rapidă circumnavigare a Pământului peste ambii poli geografici.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Rezerva de aer era de 96 de ore, din care au trecut deja 36

Rezerva de aer a submersibilului este de 96 de ore, dar aceasta a dispărut duminică dimineața, ceea ce înseamnă că marți dimineața, oamenii de la bord vor avea aer doar pentru maximum două zile și jumătate.

Paza americană de Coastă a informat că submarinul a dispărut duminică dimineață (după ora locală), după aproximativ o oră și 45 de minute de scufundare. Submarinul are o lungime de 6,4 metri, iar la bordul său se află cinci persoane.

,,Este o zonă îndepărtată și o provocare, dar desfășurăm toate mijloacele disponibile pentru a ne asigura că putem localiza ambarcațiunea și salva persoanele aflate la bord” , a spus el.

În prezent, este căutat cu aeronavele de supraveghere ale Marinei Americane și Marinei Canadiene, între ele un avion P8 Poseidon, cu capacități de detectare subacvatică.

Paza de Coastă din Boston, Statele Unite, a declarat ieri pentru BBC că o operațiune pentru găsirea submersibilului este în curs de desfășurare. Nu este clar câți oameni erau la bord în momentul în care a dispărut sau dacă erau persoane la bord.

Submersibilul, folosit pentru a duce turiștii să vadă epava Titanicului, a dispărut în Oceanul Atlantic. Celebrul vas se află la o adâncime de 3.800 metri, pe fundul Atlanticului, la aproximativ 600 de kilometri în largul coastei Newfoundland, Canada, iar submarine de mici dimensiuni sunt ocazional folosite pentru turism.

Turiștii pot plăti pentru ca submersibilele să îi ducă la epavă, dar acest lucru poate costa peste 90.000 de lire sterline.

OceanGate Expeditions percepe până la 195.000 de lire sterline pentru o excursie de opt zile și a efectuat recent o misiune la epavă.

Titanicul, care a fost una dintre cele mai mari nave din lume la momentul lansării sale, s-a scufundat în aprilie 1912, ucigând peste 1.500 de persoane din cele peste 2.000 aflate la bord. Epava a fost descoperită în 1985.

Dezastrul a fost relatat de James Cameron în filmul Titanic din 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, care a încasat peste 2 miliarde de dolari în box office-urile din întreaga lume.

Citește și

„Cititorii pe buze” au decodat șușotelile celebrităților. Ce și-au spus Jennifer Lopez și Ben Affleck la Premiile Grammy 2023

VIDEO. Șeful serviciilor de informații militare ucrainene răspunde zvonurilor despre moartea sa: „În Ucraina se creează un detașament special de comandanți nemuritori”

Preliminarii EURO 2024. Elveția – România, meciul care va decide liderul verii în Grupa I de calificare