• Germania pregătește o nouă lege care implică restricții mai stricte privind deținerea de arme, a declarat ministrul de interne.
  • Șapte persoane, inclusiv un copil nenăscut, au fost ucise în atacul de joi.
  • Primul apel de urgență a fost primit la ora locală 21:04 pentru a anunța că s-au tras focuri de armă.

Bărbatul care a împușcat mortal șapte persoane în Germania a fost vizitat de poliție luna trecută, după ce un pont a ridicat îngrijorări cu privire la sănătatea sa mintală. Acesta a cooperat cu ofițerii și nu existau suficiente motive pentru a-i lua arma la momentul respectiv, a declarat poliția.

Suspectul, în vârstă de 35 de ani, numit doar Philipp F, deținea un permis pentru a deține arma în scopuri sportive.

Țara pregătește o nouă lege care implică restricții mai stricte privind deținerea de arme, a declarat ministrul de interne. Șapte persoane, inclusiv un copil nenăscut, au fost ucise în atacul de joi, care s-a desfășurat într-o sală de întâlniri a Martorilor lui Iehova din oraș.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Primul apel de urgență a fost primit la ora locală 21:04 pentru a anunța că s-au tras focuri de armă, iar polițiștii au ajuns la fața locului patru minute mai târziu.

Un material video părea să arate că atacatorul a tras printr-o fereastră. El a luat apoi cu asalt clădirea în care se adunaseră zeci de persoane, trăgând cu nouă încărcătoare de muniție înainte de a întoarce aparent arma asupra sa după sosirea poliției. Opt persoane au fost rănite, inclusiv o femeie însărcinată în șapte luni. Aceasta a supraviețuit, dar copilul nenăscut a fost ucis.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că bilanțul morților ar putea crește. Senatorul german Andy Grote a declarat că „acțiunile rapide și decisive” ale polițiștilor au salvat multe vieți. El a descris atacul ca fiind „cea mai gravă crimă” din istoria recentă a orașului Hamburg.

Poliția a anunțat că suspectul avea „sentimente de răutate” față de comunitatea religioasă, din care fusese anterior membru înainte de a pleca „în termeni răi”.

Martorii lui Iehova sunt membri ai unei mișcări religioase de origine creștină, fondată în SUA la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În ultimul său raport din 2022, mișcarea afirmă că există aproximativ 8,7 milioane de Martori ai lui Iehova în întreaga lume, inclusiv aproximativ 170.000 în Germania. În orașul Hamburg, se crede că există aproape 4.000 de membri.

Vineri, șeful poliției din Hamburg, Ralf Martin Meyer, a declarat că ofițerii l-au vizitat pe bărbat în februarie, după ce au primit o scrisoare anonimă în care se afirma că acesta „purta o mânie deosebită față de credincioșii religioși, în special față de Martorii lui Iehova”.

În scrisoare se mai spunea că acesta „ar putea suferi de o boală psihică, deși nu a fost diagnosticată din punct de vedere medical”.

Poliția a declarat că acesta a fost cooperant și a avut o conversație deschisă cu ofițerii. „Concluzia este că un pont anonim în care cineva spune că este îngrijorat că o persoană ar putea suferi de o boală psihică nu este în sine o bază pentru [astfel de] măsuri”, a declarat șeful Meyer.