• Incendiul izbucnit acum două zile la fabrica de depozitare și incinerare a deșeurilor din Prahova a fost pus intenționat.
  • Aceasta este prima concluzie a anchetei făcute de pompieri.
  • S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de incendiul major, stins după zeci de ore și în urma căruia un om a murit.

Incendiul de la Brazi a fost provocat de o mână criminală, au stabilit pompierii. Ei au aflat că inițial au explodat mai multe butelii de propan și apoi a izbucnit un incendiu major.

Reprezentanții ISU Prahova susțin că incendiul de la Brazi a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate sau din culpă a condițiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major, au aflat pompierii.

Focul a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, autoritățile fiind anunțate prin apel la 112 despre incendiul de pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație.

Totuși, ploaia și vântul au făcut ca indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe din municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, să nu înregistreze creșteri sau depășiri.

Pompierii au păstruns joi dimineața în zona afectată, unde a fost găsită o persoană decedată.