• Un înregistrator de date de călătorie stochează înregistrările audio de pe puntea de comandă a navei.
  • Conținutul acestor înregistrări vocale ar putea fi util în ancheta noastră”, a spus Kathy Fox, președinta Consiliului pentru siguranța transporturilor din Canada.
  • Royal Canadian Mounted Police cercetează dacă este posibil să fi fost încălcate legi penale, federale sau provinciale”.

Anchetatorii canadieni au urcat sâmbătă la bordul navei, Polar Prince, pentru a colecta informații de la înregistratorul de date de călătorie al navei și de la alte sisteme ale navei care conțin informații utile despre Titan”, a declarat sâmbătă Kathy Fox, președinta Consiliului pentru siguranța transporturilor din Canada. Membrii echipajului și ai familiilor erau, de asemenea, intervievați la bordul Polar Prince, care s-a întors sâmbătă la St. John’s, capitala provinciei Newfoundland și Labrador, cu steagurile arborate la jumătate de catarg. scrie CNN.

Misiunea agenției nu este de a atribui vina, ci mai degrabă de a afla ce s-a întâmplat și de ce și de a afla ce trebuie schimbat pentru a reduce șansele sau riscul unor astfel de evenimente pe viitor”, a declarat Fox.

Un înregistrator de date de călătorie stochează înregistrările audio de pe puntea de comandă a navei. Conținutul acestor înregistrări vocale ar putea fi util în ancheta noastră”, a spus Fox.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Demersul este cel mai recent dintr-o investigație internațională în plină expansiune privind implozia, care a ucis toate cele cinci persoane care se aflau la bordul submersibilului în timpul coborârii acestuia spre epava Titanicului, duminică. Experții militari au găsit resturi în ocean – la aproximativ 1.600 de metri de prova Titanicului – care se potrivesc cu pierderea camerei de presiune a micului vas, a declarat contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA.

Comunicațiile dintre submersibilul Titan și nava-mamă vor fi examinate cu atenție

Printre cei uciși se numără Stockton Rush, directorul general al operatorului navei, OceanGate Expeditions, omul de afaceri britanic Hamish Harding, scafandrul francez Paul-Henri Nargeolet și omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, care erau cetățeni britanici.

Comunicațiile dintre submersibil și nava-mamă vor fi, de asemenea, probabil examinate cu atenție. Nava ar putea comunica cu submersibilul prin mesaje text și este obligată să comunice la fiecare 15 minute, potrivit site-ului arhivat al OceanGate Expeditions. Între timp, Royal Canadian Mounted Police cercetează dacă este posibil să fi fost încălcate legi penale, federale sau provinciale”.

Nu există nicio suspiciune de activitate criminală în sine, dar RCMP ia măsuri inițiale pentru a evalua dacă vom merge sau nu pe această cale”, a declarat superintendentul RCMP, Kent Osmond, în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă, adăugând că agenția investighează toate decesele offshore care trebuie raportate.

Colectarea datelor ar putea dura luni întregi

Cofondatorul OceanGate, Guillermo Sohnlein, a îndemnat oamenii să nu se grăbească să judece implozia submersibilului Titan. Există echipe la fața locului care vor continua să colecteze date în următoarele zile, săptămâni, poate luni, și va trece mult timp până când vom ști exact ce s-a întâmplat acolo jos”, a declarat Sohnlein vineri pentru CNN. Așa că ne încurajez să ne abținem de la speculații până când vom avea mai multe date pe care să ne bazăm”.

Paza de Coastă a SUA, care a fost implicată în operațiunea de căutare și salvare a navei Titan, care a durat o zi, investighează, de asemenea, implozia, împreună cu Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor. Vehicule operate de la distanță vor continua să adune informații de pe fundul mării, a declarat joi Mauger, contraamiralul Gărzii de Coastă americane

Citește și