• Pedofilii realizează imagini folosind un software de inteligență artificială numit „Stable Diffusion” și le vând ilegal pe internet
  • Imaginile au fost promovate pe platforme precum site-ul japonez de distribuire a imaginilor numit Pixiv.
  • Diferite organizații au acționat după ce au observat că postările ajungeau pe mai multe platforme.

Pedofilii se folosesc de inteligența artificială pentru a crea și a vinde materiale ce prezintă imagini explicite ce implică abuzuri asupra copiilor pe diferite platforme publice pe internet, scrie BBC.

Aceste conturi distribuie linkuri care direcționează clienții către imaginile generate prin inteligența artificială, imagini care pot fi accesate de oamenii care plătesc un abonament pe site-uri precum Patreo sau Pixiv.

Un reprezentat al site-ului Patreon a declarat că: „Avem o politică internă cu toleranță zero cu privire la distribuirea imaginilor de acest tip pe site-ul nostru”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Ce software de inteligență artificială au folosit

Creatorii imaginilor folosesc un software de inteligență artificială numit „Stable Diffusion”, care a fost conceput pentru a genera imagini de artă sau design grafic. Software-ul „Stable Diffusion” permite utilizatorilor să descrie orice imagine pe care o doresc, iar programul creează apoi imaginea.

Ian Critchley, de la Consiliului Național al Șefilor de Poliție pentru Protecția Copiilor, a declarat că: „Volumul este pur și simplu uriaș, am văzut cel puțin 1.000 de imagini pe lună”. El a avertizat că un pedofil ar putea să treacă de la simple gânduri la un abuz propriu-zis asupra unui copil.

Toate platformele au luat sancțiuni cu privire la distribuirea imaginilor realiste care implică conținut sexual cu minori, totuși, a durat câteva luni de la sesizare până la ștergerea definitivă a conținutului.

Citește și: