• Paris Legal Makers dezbate dacă AI-ul va păstra imparțialitatea procesului.
  • Judecătorul Juan Garcia a fost primul care a recunoscut că a folosit ChatGPT in instanță.
  • Inteligența artificială va schimba rapoartele interumane in mediul juridic român.

AI-ul a adus schimbări radicale in viața noastră de zi cu zi. De la acumularea de date, la sporirea eficienței, pană la creșterea vitezei de luare a deciziilor.

La începutul acestui an judecătorul columbian Juan Garcia a fost primul care a admis faptul că a folosit ChatGPT în rezolvarea unui caz. Ieri a avut loc cea de-a doua ediție a Paris legal Makers, unde s-au discutat avantajele și dezavantajele revoluției digitalizate ale AI-ului in justiție.

Cum va schimba inteligența artificială mediul juridic român?

„Putem vorbi deja la prezent, pentru că deja este în schimbare și autoritățile judiciare deja au început să foloseasească în România diverse softuri de inteligență artificială, mai ales în politici de prevenție a criminalității, în analiza și interpretarea sunetelor de împușcături, alte aspecte legate de biometrie și recunoaștere facială”, a declarat Conferențiar Elena Lazăr, profesor universitar de Dreptul Inteligenței, pentru Aleph News.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

„Avocații deja, din ce în ce mai mult, apelează la ChatGPT pentru aspecte legate de cercetare în diverse dosare. Deci, aș spune că deja a început să se vadă amprenta inteligenței artificiale și în sistemul nostru de drept”, a adăugat Elena Lazăr.

Citește și