• Scene violente la Dublin, după un atac cu cuțitul în centrul orașului, în care cinci persoane au fost rănite.
  • Șeful poliției irlandeze pune tulburările pe seama unei facțiuni de huligani nebuni, conduși de ideologia de extremă dreapta”.
  • Polițiștii au declarat că nu caută pe nimeni altcineva în afară de un bărbat implicat în incident – și că nu tratează incidentul ca fiind legat de terorism.

Violențele au loc în apropiere de locul unde persoane publice – inclusiv copii – au fost rănite într-un atac cu cuțitul în această după-amiază în centrul orașului. Ofițeri cu scuturi antirevoltă și bastoane au intrat în conflict cu membrii mulțimii, iar mai multe vehicule de poliție au fost avariate. Tulburări violente au izbucnit în centrul orașului Dublin puțin după ora 18:00 – cu ciocniri între poliție și o mulțime de oameni.

Trinity College Dublin spune că poliția i-a spus să-și închidă porțile. Din cauza tulburărilor din centrul orașului, poliția a instruit Trinity College Dublin să închidă toate porțile”. De asemenea, instituția a îndemnat studenții să rămână în siguranță și să aștepte actualizări.

Serviciul de ambulanță al Brigăzii de Pompieri din Dublin precizează pe X că este extrem de ocupat în această seară” și cere răbdare pentru că se ocupă mai întâi de cele mai grave răni”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Acesta avertizează că cei care au nevoie de tratament care nu pune în pericol viața s-ar putea confrunta cu timpi de așteptare substanțiali”.

Helen McEntee, ministrul irlandez al justiției, a declarat că nu trebuie să se permită unor elemente huliganice și manipulatoare să se folosească de o tragedie îngrozitoare pentru a face ravagii”. Confruntările sunt încă în curs de desfășurare.

Un suspect a fost reținut în legătură cu înjunghierile, iar poliția a declarat că nu consideră atacul ca fiind legat de terorism. Cu toate acestea, forțele de ordine au adăugat că nu exclud niciun motiv”.

Într-o conferință de presă anterioară, superintendentul Liam Geraghty a declarat presei că fetița de cinci ani primea tratament medical de urgență” după înjunghiere. El a mai spus că înjunghierea pare să fie un atac de sine stătător”.

Protestele au început în jurul orei 17:00. Au avut loc încăierări cu poliția și s-au aruncat sticle. Polițiști antirevoltă se îndreaptă spre stradă pentru a se ocupa de protestatari.

Citește și