• Dacă nu plătește pensie alimentară de 1,8 milioane de lire sterline, acesta nu iese din țară 8.000 de ani.
  • Acesta va rămâne în Israel până în anul 9999.
  • Bărbatul trebuie să plătească lunar suma de 1.200 de lire sterline.

Interdicție de călătorie de 8.000 de ani pentru un cetăţean australian care locuieşte în Israel dacă nu plăteşte o pensie alimentară de 1,8 milioane de lire sterline, scrie The Guardian.

Noam Huppert, un chimist în vârstă de 44 de ani care lucrează pentru o companie farmaceutică, nu are voie să părăsească Israelul până la 31 decembrie 9999, din cauza unui ordin de suspendare a ieşirii din 2013, pronunţat după ce fosta sa soţie a intentat un proces, potrivit news.com.au.

Instanţa a decis că Huppert trebuie să plătească 5.000 de shekeli (1.200 de lire sterline) pe lună pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi până când aceştia împlinesc 18 ani. Nu a fost imediat clar dacă Huppert a făcut vreo plată până în prezent sau dacă trebuie să achite întreaga sumă în avans pentru ca ordinul să fie ridicat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Se pare că anul 9999 a fost stabilit în mod arbitrar, deoarece era cea mai mare dată posibilă permisă de sistemul online. Interdicție de călătorie de 8.000 de ani este considerată de bărbat ca o persecuție.

Noam Huppert spune că a fost „persecutat” de sistemul de justiţie israelian. „Din 2013, sunt închis în Israel”, a declarat Huppert pentru news.com.au, adăugând că este unul dintre numeroşii cetăţeni străini „persecutaţi de sistemul de justiţie israelian doar pentru că sunt căsătoriţi cu femei israeliene” şi că vorbeşte „pentru a-i ajuta pe alţii care ar putea suferi această experienţă care le pune literalmente viaţa în pericol”.

Legislaţia israeliană a familiei a fost criticată frecvent pentru discriminarea femeilor. În 2018, ministerul de finanţe a constatat că 43% dintre taţii divorţaţi au refuzat să plătească pensie alimentară, iar mamele singure care se bazează pe fonduri de la stat pentru că taţii copiilor lor nu plătesc au fost afectate de reduceri de fonduri în această vară.

O hotărâre a Curţii Supreme din 2017 a decis că taţii nu ar mai trebui să fie singurii responsabili pentru pensia alimentară, în special în cazurile în care fostele soţii câştigă mai mulţi bani decât ei.

„Adevărul este că nucleul dreptului familiei în Israel – legile privind căsătoria şi divorţul – este caracterizat de o lipsă de egalitate între bărbaţi şi femei”, a declarat atunci judecătorul Noam Solberg.