• Două femei au fost condamnate la moarte în Iran sub acuzația de „corupere pământească” și trafic de persoane.
  • Corupere pământească” este un termen pe care autoritățile iraniene îl folosesc pentru a se referi la o gamă largă de infracțiuni, inclusiv la cele legate de morala islamică.
  • Conform sistemului juridic iranian, actele homosexuale pot fi pedepsite cu pedeapsa cu moartea.

Două femei au fost condamnate la moarte în Iran sub acuzația de „corupere pământească” și trafic de persoane în ultimele zile, a anunțat luni agenția oficială de presă iraniană IRNA, potrivit Reuters.

Avocații și grupurile de apărare a drepturilor au accesat rețelele de socializare pentru a distribui fotografii ale celor două femei, spunând că sunt activiste pentru drepturile LGBT și că sunt nevinovate.

Contrar știrilor publicate online, condamnatele au înșelat și au traficat tinere femei și fete în afara țării, promițându-le oportunități educaționale și de muncă, ceea ce a dus la sinuciderea mai multor victime” , a precizat IRNA.

Corupere pământească” este un termen pe care autoritățile iraniene îl folosesc pentru a se referi la o gamă largă de infracțiuni, inclusiv la cele legate de morala islamică.

În martie, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a descris homosexualitatea ca făcând parte dintr-o „deprivare morală” răspândită în civilizația occidentală.

Grupurile occidentale pentru drepturile omului au criticat adesea Iranul pentru modul în care tratează problemele LGBT. Conform sistemului juridic iranian, actele homosexuale pot fi pedepsite cu pedeapsa cu moartea