• Iranul a pus în aplicare a doua execuţie legată de valul de proteste antiguvernamentale care durează de aproape trei luni.
  • Tânărul Majid Reza Rahnavard a fost spânzurat în oraşul Mashhad, a anunţat sistemul judiciar al ţării, luni, conform BBC.
  • Prima execuţie legată de proteste a avut loc joia trecută, când Mohsen Shekari a fost spânzurat.

Iranul a pus în aplicare a doua execuţie legată de valul de proteste antiguvernamentale care durează de aproape trei luni. Tânărul Majid Reza Rahnavard a fost spânzurat în oraşul Mashhad, a anunţat sistemul judiciar al ţării, luni, conform BBC.

Acesta a fost condamnat pentru înjunghierea şi uciderea a doi membri ai forţelor de securitate. Prima execuţie legată de proteste a avut loc joia trecută, când Mohsen Shekari a fost spânzurat. Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a avertizat atunci că lumea nu poate „închide ochii la violenţele abominabile comise de regimul iranian împotriva propriului său popor”.

Actualele proteste au fost declanşate de moartea lui Mahsa Amini, o femeie de 22 de ani care a fost reţinută de poliţia de moralitate a ţării în septembrie şi a murit în timpul detenţiei. Ea a fost reţinută pentru că ar fi purtat hijab-ul, sau vălul, „în mod necorespunzător”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Protestele, care au început în capitala Teheran, unde a murit tânăra Amini, s-au răspândit în aproximativ 160 de oraşe din toate cele 31 de provincii ale Iranului. Potrivit grupului pentru drepturile omului HRANA, peste 18.000 de persoane au fost arestate şi 488 de persoane au fost ucise în timpul tulburărilor.