Jandarmeria susţine a aplicat zeci de sancţiuni contravenţionale după protestele care au avut loc sâmbătă seara în Bucureşti, la Universitate, în Piaţa Victoriei şi la Palatul Cotroceni.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale până la această oră, pentru că asta prevede legea să facem. În primul rând trebuie să discutăm despre sancţiuni contravenţionale pentru organizatorii adunărilor publice de aseară, de asemenea, trebui să avem în vedere că marşurile sunt interzise în actualul context epidemiologic şi noi am avut de-a face cu un marş, deci vom aplica sancţiuni contravenţionale şi pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Iacob, purtător de cuvânt la Jandarmeria Bucureşti, la Digi24.

Iacob nu a precizat numărul exact şi valoarea sancţiunilor.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

„Încă se lucrează la asta, încă vizionăm imaginile operative pentru a vedea gravittatea încălcării legilor. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei, iar participanţii între 500 şi 2500 de lei”, a spus oficialul.

„Nu ne dorim evenimente cu număr mare de participanţi pentru că în actualul context epidemiologic ele reprezintă un pericol, dar totuşi ar fi corect să mulţumim tuturor participanţilor care au înţeles să manifesteze paşnic şi să cooperze cu forţele de ordine”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Câteva mii de persoaane au protestat sâmbătă în Capitală, solicitând ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid. O altă revendicare a aprivit plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.