• Avocatul lui Kardashian acceptă decizia, dar judecătorul spune că acest caz a ridicat îngrijorări legitime cu privire la capacitatea celebrităților de a-și convinge fanii să cumpere anumite lucruri.
  • Pe lângă Kardashian, Mayweather și fostul star al Boston Celtics Paul Pierce, printre inculpații din acest caz se numără Steve Gentile și Giovanni Perone, cofondatorii EthereumMax.
  • Michael Rhodes, un avocat al lui Kardashian, a declarat pentru NBC: Suntem mulțumiți de decizia bine argumentată a instanței în acest caz.”

Un proces care îi acuza pe Kim Kardashian și Floyd Mayweather că au indus în eroare investitorii prin promovarea unei criptomonede pe rețelele de socializare a fost respins.

Investitorii care au cumpărat jetoane EthereumMax au declarat că au pierdut bani după ce au crezut ceea ce au spus celebritățile despre activul digital. Procesul a fost intentat în ianuarie și susținea că inculpații au conspirat pentru a umfla valoarea token-urilor.

Judecătorul districtual Michael Fitzgerald din California a declarat miercuri, în hotărârea sa, că acest caz a ridicat îngrijorări legitime” cu privire la capacitatea celebrităților de a-și convinge fanii să cumpere ulei de șarpe cu o ușurință și o amploare fără precedent.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dar legea încă se aștepta ca investitorii să acționeze în mod rezonabil înainte de a acționa în funcție de zeitgeistul momentului, a adăugat el. Kardashian a scris o postare pe Instagram în iunie 2021 în care spunea: Nu, nu, nu. Sunteți băieți în cripto? Acesta nu este un sfat financiar, ci împărtășesc ceea ce mi-au spus prietenii mei despre Ethereum Max token.

Postarea ei a inclus #ad în partea de jos, indicând că a fost sponsorizată, dar nu a dezvăluit plata ei de 250.000 de dolari de la EthereumMax. Mayweather a promovat jetoanele EMAX la un meci de box și la o conferință Bitcoin în iunie 2021.

Valoarea token-urilor EMAX a crescut vertiginos în 2021 – dar până în ianuarie, acestea pierduseră 97% din valoarea lor. Pe lângă Kardashian, Mayweather și fostul star al Boston Celtics Paul Pierce, printre inculpații din acest caz se numără Steve Gentile și Giovanni Perone, cofondatorii EthereumMax, și Justin French, consultant și dezvoltator al criptomonedei.

În hotărârea judecătorului se spune: Această acțiune demonstrează că aproape oricine are abilitățile tehnice și/sau conexiunile necesare poate bate o nouă monedă și își poate crea peste noapte propria piață digitală.

De asemenea, acțiunea subliniază puterea social media, care permite celebrităților să comunice direct cu milioanele lor de fani printr-o simplă apăsare de buton. Aceste două fapte, împreună, au permis aparent ca proiecte de investiții neverificate și extrem de volatile să devină virale, bazându-se exclusiv pe cuvântul plătit al promotorilor celebri.

Pierderile au urmat în mod inevitabil. Instanța recunoaște că această acțiune ridică preocupări legitime cu privire la capacitatea celebrităților de a convinge cu ușurință milioane de adepți neavizați să cumpere ulei de șarpe cu o ușurință și o amploare fără precedent. Dar, în timp ce legea impune cu siguranță limite asupra acestor agenți de publicitate, se așteaptă, de asemenea, ca investitorii să acționeze în mod rezonabil înainte de a-și baza pariurile pe zeitgeistul momentului.

Michael Rhodes, un avocat al lui Kardashian, a declarat pentru NBC: Suntem mulțumiți de decizia bine argumentată a instanței în acest caz. Investitorii pot depune din nou acțiunea în justiție dacă își modifică unele dintre pretenții până la 22 decembrie.

Decizia vine la două luni după ce Kardashian a fost de acord să plătească 1,26 milioane de dolari și să nu promoveze criptomonede timp de trei ani, pentru a soluționa cererile Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse pentru că nu a dezvăluit plata de 250.000 de dolari pe care a primit-o.