• Jurnalista rusă anti-război, amendată pentru postări pe reţelele de socializare. A înfruntat regimul Putin şi la tribunal.
  • Marina va trebui să plătească o amendă de 50.000 de ruble (aproximativ 830 de euro), fiind găsită vinovată că a discreditat forţele armate în unele declaraţii.
  • Ovsiannikova riscă încă o pedeapsă, de până la 15 ani de închisoare, pentru unele postări pe reţelele de socializare în care a criticat războiul din Ucraina.

Jurnalista de televiziune rusă Marina Ovsiannikova, care a devenit faimoasă în întreaga lume pentru că a prezentat un mesaj împotriva războiului din Ucraina în direct la televiziunea de stat, pe un carton, în luna martie, a fost condamnată astăzi de un tribunal din Moscova.

Potrivit sentinţei judecătorilor, Marina va trebui să plătească o amendă de 50.000 de ruble (aproximativ 830 de euro), fiind găsită vinovată că a discreditat forţele armate în unele declaraţii, informează agenţia Ria Novosti.

Ovsiannikova riscă încă o pedeapsă, de până la 15 ani de închisoare, pentru unele postări pe reţelele de socializare în care a criticat războiul din Ucraina.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Chiar şi astăzi, în sala de tribunal, jurnalista a dat glas protestului său în faţa judecătorilor. „Ceea ce se întâmplă aici este absurd, războiul este groază, sânge şi ruşine”, a spus ea, acuzând Rusia că este un agresor: „Începutul acestui război este cea mai mare crimă a guvernului nostru”.