• Jake Sullivan a intervenit marţi în legătură cu decizia tribunalului rus de a menţine condamnarea lui Brittney Griner.
  • Sullivan a subliniat din nou că administraţia Biden lucrează pentru a-i aduce pe Griner şi Paul Whelan înapoi acasă şi rămâne în contact cu familiile lor.
  • Moscova a sugerat, de asemenea, că este deschisă la un schimb de prizonieri.

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a intervenit marţi în legătură cu decizia tribunalului rus de a menţine condamnarea lui Brittney Griner, afirmând că preşedintele Joe Biden a fost clar când a spus că vedeta WNBA „ar trebui să fie eliberată imediat” .

„Suntem la curent cu ştirile din Rusia, conform cărora Brittney Griner va continua să fie deţinută pe nedrept în circumstanţe intolerabile, după ce a trebuit să fie supusă astăzi (marţi – n.r.) unei alte proceduri judiciare false” , a declarat Sullivan, citat de CNN.

Preşedintele Biden a fost foarte clar când a spus că Brittney ar trebui să fie eliberată imediat” .

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sullivan a subliniat din nou că administraţia Biden lucrează pentru a-i aduce pe Griner şi Paul Whelan înapoi acasă şi rămâne în contact cu familiile lor, lăudând „curajul” acestora, în timp ce cei dragi lor rămân reţinuţi în Rusia.

Whelan, un fost puşcaş marin, este reţinut în Rusia din 2018.

În ultimele săptămâni, administraţia Biden-Harris a continuat să se angajeze cu Rusia prin toate canalele disponibile şi să depună toate eforturile pentru a o aduce acasă pe Brittney, precum şi pentru a susţine şi a milita pentru alţi americani reţinuţi în Rusia, inclusiv pentru colegul deţinut pe nedrept Paul Whelan” , a declarat Sullivan.

Preşedintele a demonstrat că este dispus să facă eforturi extraordinare şi să ia decizii dificile pentru a-i aduce acasă pe americani, aşa cum Administraţia sa a făcut cu succes din ţări din întreaga lume” .

Washingtonul susţine că Griner a fost reţinută pe nedrept şi s-a oferit să o schimbe cu Viktor Bout, un traficant de arme rus care execută o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite.

Moscova a sugerat, de asemenea, că este deschisă la un schimb de prizonieri.