• La o săptămână după ce un adolescent înarmat a ucis 22 de persoane într-o școală din Texas, patru persoane au fost împușcate în campusul unui spital din Oklahoma, SUA.
  • Atacatorul a fost, de asemenea, împușcat mortal.
  • Anchetatorii încearcă să stabilească identitatea bărbatului, precizând că acesta avea între 35 și 40 de ani.

Un bărbat înarmat cu o pușcă și un pistol a deschis focul miercuri în interiorul unei clădiri medicale din Tulsa, Oklahoma, omorând patru persoane, a anunțat poliția, în cel mai recent dintr-o serie de împușcături în masă în Statele Unite. Atacatorul a fost, de asemenea, împușcat mortal. „Avem acum cinci morți, inclusiv trăgătorul, în situația de atac armat activ în clădirea Natalie din campusul spitalului St. Francis”, a anunțat poliția din Tulsa.

De asemenea, trăgătorul a murit, aparent din cauza unei răni autoprovocate, a declarat șeful adjunct al poliției din Tulsa, Jonathan Brooks, în fața reporterilor din campusul spitalului St. Francis. Brooks a declarat că poliția încearcă să stabilească identitatea bărbatului, dar a precizat că acesta avea între 35 și 40 de ani.

Ofițerii au ajuns la fața locului la trei minute după ce au primit un apel despre împușcături și au intrat în contact cu victimele și cu suspectul cinci minute mai târziu, a spus el. Atacatorul era înarmat cu o pușcă și un pistol.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„De asemenea, doresc să exprim recunoștința profundă a comunității noastre pentru gama largă de primii respondenți care nu au ezitat astăzi să răspundă la acest act de violență”, a declarat primarul din Tulsa, G.T. Bynum.

Împușcăturile au avut loc la etajul al doilea al clădirii Natalie Building din campus, care conține cabinete medicale, inclusiv un centru ortopedic. Eric Dalgleish, un alt adjunct al șefului poliției din Tulsa, a declarat că el crede că printre victime se numără angajați și pacienți.

Casa Albă a precizat că președintele Joe Biden a fost informat cu privire la noul atac care a avut loc și a oferit sprijin oficialilor locali și de stat din Tulsa, un oraș cu aproximativ 411.000 de locuitori, situat la 160 km nord-est de capitala Oklahoma City.

Împușcăturile din Tulsa urmează după două atacuri în masă din luna mai care i-au șocat pe americani și au reaprins dezbaterile privind controlul armelor de foc. Săptămâna trecută, un bărbat înarmat a ucis 19 copii și doi profesori la o școală primară din Uvalde, Texas. La începutul lunii mai, un atacator a ucis 10 persoane într-un supermarket din Buffalo, New York.