• Fostul lider PSD se află în Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019.
  • Fusesese condamnat definitv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.
  • Liviu Dragnea a stat în penitenciar 2 ani și 2 luni, fiind îndeplinită fracția de două treimi din pedeapsă.

UPDATE. 16.50 – Liviu Dragnea a ajuns acasă

UPDATE. 16.20 – Liviu Dragnea a ieșit din penitenciar

Liviu Dragnea a ieșit din penitenciar, unde a fost așteptat de iubita lui, Irina.

Dragnea a făcut primele declarații: „A fost o perioadă de 2 ani și 2 luni de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce am ajuns aici. Eu când am plecat România era o țară prosperă, în care era speranța, exista viitor“.

Știre inițială

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, va fi eliberat condiționat. Decizia Tribunalului Giurgiu este definitivă, iar fostul politician va fi eliberat în câteva ore.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Liviu Dragnea a stat după gratii vreme de doi ani și două luni. Fostul lider PSD se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.  Flavia Teodosiu, avocata fostului lider PSD, a făcut anunțul cu privire la eliberarea lui Liviu Dragnea din penitenciar. „Iată că am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsura legii”, a spus avocata.

Citește și Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. Fostului lider PSD i-au fost încălcate dreptul la sănătate și dreptul la apărare

„Mă bucur nespus că s-a făcut dreptate astăzi. Chiar sunt foarte emoționată pentru că am așteptat acest moment de foarte muilt timp. Acum, sigur, o să mergem spre București și urmează să fie făcute toate formalitățile. Procedural se va trimite de aici (de la Tribunalul Giurgiu – n.r.) minuta, se vor îndeplini toate formalitățile, după care sigur se vor trimite hârtiile și va fi pus în libertate. (…) Familia îl va aștepta”, a mai spus avocatul.

Întrebată dacă a vorbit cu Dragnea și dacă acesta se aștepta ca de joi să fie un om liber, Flavia Teodosiu a spus că acesta a sperat la această decizie.

„Spera foarte tare și iată că există un Dumnezeu și există oameni corecți, cinstiți și judecători minunați”, a spus avocatul.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.