• Poliția germană a anunțat vineri că este mobilizată din cauza unei luări de ostatici în orașul Karlsruhe din vestul Germaniei.
  • Incidentul survine în urma atacului mortal de joi la o sală a Martorilor lui Iehova din Hamburg.
  • Poliția din Karlsruhe a izolat zona din partea centrală a orașului deoarece nivelul de pericol nu era clar, a precizat poliția pe Twitter.

Actualizare 22:32: Suspectul a fost arestat conform „Badische Neuste Nachrichten”. Se spune că este vorba despre un bărbat suspect pe care oficialii l-au sechestrat după ce a intrat în farmacie.

UPDATE 22.19

Farmacist dr Ralf Schabik (56) pentru BILD: „Îl cunosc de ani de zile pe operatorul farmaciei pentru că suntem în același grup de lucru. Este un coleg de încredere și dedicat. Nu pot să înțeleg de ce cineva ar alege o farmacie pentru o situație de ostatici.” Farmacia „Congresului”, unde are loc luarea de ostatici era în serviciul de urgență în această seară.

„Din fericire, niciun ostatic nu a fost rănit fizic”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Dennis Krull – la aproximativ patru ore după începerea crimei. El a cerut să înțelegeți că, din motive tactice, nu s-au putut oferi informații despre „numărul de posibili făptuitori sau autor sau despre posibile cereri și cereri de răscumpărare”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

UPDATE 21.44

Presa germană: Atacatorul amenință cel puțin 2 persoane cu o armă de foc. Potrivit SWR, farmacia a fost jefuită în urmă cu câteva săptămâni. Nu se știe încă dacă jaful are legătură cu luarea de ostatici.

Operațiunea poliției pe luarea de ostatici a fost între timp transmisă în direct de un utilizator pe platforma video TikTok. Peste 6.000 de utilizatori au văzut transmisia în direct, care a arătat și poziția forțelor speciale de poliție cu mitraliere.

UPDATE 21.35

Luarea de ostatici ar putea dura mai mult. Semne: Oficialii au amenajat unități de cazare de urgență în Nebeniusschule pentru cetățenii care nu pot merge acasă. Din cauza operațiunii de amploare, polițiștii au deschis o școală pentru a fi adăpostite persoanele. Aici, oamenii din imediata apropiere a farmaciei își pot găsi adăpost până la noi ordine. Poliția a cerut tuturor magazinelor din jur să închidă. Toată strada și zona este închisă.

Știrea inițială

Poliția germană a anunțat vineri că este mobilizată din cauza unei luări de ostatici în orașul Karlsruhe din vestul Germaniei. Incidentul survine în urma atacului mortal de joi la o sală a Martorilor lui Iehova din Hamburg.

Poliția din Karlsruhe a izolat zona din partea centrală a orașului deoarece nivelul de pericol nu era clar, a precizat poliția pe Twitter. Contactat telefonic, un purtător de cuvânt nu a precizat câți ostatici sunt sau de cât timp durează operațiunea, scrie Reuters.

Cotidianul german Bild a relatat că situația a început în jurul orei locale 16:30 și că poliția a intrat în contact cu presupusul răpitor de ostatici. Karlsruhe, nu departe de granița cu Franța, este un oraș cu aproximativ 300.000 de locuitori și găzduiește Curtea Federală de Justiție, cea mai înaltă instanță din Germania. Poliția a îndemnat locuitorii să evite zona și a declarat că cei care nu au putut ajunge acasă se pot refugia într-o școală din apropiere.