• Liderul echipei sale de avocați a declarat că Lai a fost victima unui război juridic”.
  • Un judecător a declarat că Lai, găsit vinovat de subînchirierea ilegală a unui spațiu de birouri în octombrie, nu a simțit nicio remușcare.
  • Legea a dus la arestarea multor activiști proeminenți pentru democrație.

Jimmy Lai, magnatul miliardar din domeniul mass-media din Hong Kong, a fost condamnat la aproape șase ani de închisoare pentru fraudă.

Un judecător a declarat că Lai, găsit vinovat de subînchirierea ilegală a unui spațiu de birouri în octombrie, nu a simțit nicio remușcare. În vârstă de 75 de ani, acesta a ispășit recent o pedeapsă pentru că a luat parte anul trecut la un priveghi interzis pentru victimele masacrului din Piața Tiananmen din China din 1989.

Fiul său a subliniat că este dezamăgitor” că Marea Britanie nu face mai mult pentru a-l ajuta pe Lai, care are cetățenie britanică. Într-o declarație separată, Sebastian Lai a declarat că tatăl său nu a făcut nimic greșit și că a petrecut deja ceva timp în închisoare pentru că a luptat pentru drepturile omului”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Lai se confruntă cu perspectiva unei vieți în spatele gratiilor din cauza unui proces separat pentru acuzații de securitate națională. Acest proces trebuia să înceapă la 1 decembrie, dar a fost amânat la cererea liderului din Hong Kong, John Lee Ka-chiu.

China a aplicat în orașul Hong Kong legea sa cuprinzătoare privind securitatea națională, ceea ce a facilitat urmărirea penală a protestatarilor. Legea a dus la arestarea multor activiști proeminenți pentru democrație.

Hong Kong, o fostă colonie britanică, a revenit sub conducerea Chinei în 1997. Pe lângă faptul că a fost condamnat la cinci ani și nouă luni, Lai a fost amendat cu 2 milioane de dolari din Hong Kong.

Liderul echipei sale de avocați a declarat că Lai a fost victima unui război juridic”. El a spus că aceste cazuri multiple au fost toate concepute pentru a-l reduce la tăcere și a-l discredita pe [Lai] și pentru a trimite un mesaj clar celorlalți că nu ar trebui să îndrăznească să critice autoritățile chineze sau din Hong Kong”.