• Orașele chineze Guangzhou și Chongqing au anunțat miercuri o relaxare a restricțiilor COVID, la o zi după mai multe protestate față de cele mai dure măsuri din lume privind virusul.
  • Oraşul Chongqing va permite contacţilor apropiaţi ai persoanelor cu COVID-19, care îndeplinesc anumite condiţii, să stea în carantină la domiciliu, a declarat un oficial al oraşului.
  • Guangzhou, care se află în apropiere de Hong Kong, a anunţat, de asemenea, o relaxare a restricţiilor, dar cartierul în care marţi au izbucnit violenţe a rămas sub control strict.

Orașele chineze Guangzhou și Chongqing au anunțat miercuri o relaxare a restricțiilor COVID, la o zi după ce protestatarii din Guangzhou au intrat în conflict cu poliția, pe fondul unei serii de proteste față de cele mai dure măsuri din lume privind coronavirusul, potrivit Reuters.

Oraşul Chongqing, din sud-vestul ţării, va permite contacţilor apropiaţi ai persoanelor cu COVID-19, care îndeplinesc anumite condiţii, să stea în carantină la domiciliu, a declarat un oficial al oraşului.

Guangzhou, care se află în apropiere de Hong Kong, a anunţat, de asemenea, o relaxare a restricţiilor, dar cartierul în care marţi au izbucnit violenţe a rămas sub control strict.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe lângă relaxarea restricţiilor din Guangzhou şi Chongqing, oficialii din Zhengzhou, unde se află o mare fabrică Foxconn care produce iPhone-uri Apple şi care a fost scena unor proteste ale muncitorilor, au anunţat reluarea „ordonată” a activităţilor comerciale, inclusiv a supermarketurilor, a sălilor de sport şi a restaurantelor.

Oficiali din domeniul sănătăţii naţionale au declarat că China va răspunde „preocupărilor urgente” exprimate de public şi că normele COVID ar trebui să fie puse în aplicare mai flexibil, în funcţie de condiţiile unei regiuni.