• Agenția UE de aplicare a legii Europol a coordonat o operațiune, numită SpecTor.
  • Aceasta a declarat că a fost cea mai reușită operațiune de până acum împotriva traficului de droguri pe dark web, depășind cele 179 de arestări efectuate în urma misiunii DisrupTor din 2020.
  • Cincizeci și cinci de persoane au fost arestate în Marea Britanie în cadrul unei acțiuni internaționale de combatere a comerțului ilegal cu droguri și bunuri pe internet.

În total, au fost reținuți aproape 300 de suspecți din țări precum SUA (153), Germania (52), Țările de Jos (10), Austria (nouă), Franța (cinci), Elveția (două), Polonia și Brazilia (câte una). Toți sunt suspectați că au folosit o piață ilegală, cunoscută sub numele de „Monopoly Market”, unde se cumpărau și se vindeau substanțe precum amfetamine și cocaină, scrie Sky News.

În timpul unor raiduri coordonate de agenția de aplicare a legii din UE, Europol, și efectuate de autorități precum National Crime Agency și National Police Chiefs’ Council din Regatul Unit, au fost confiscate peste 43 de milioane de lire sterline în numerar și criptomonede. Ofițerii au găsit, de asemenea, 850 kg de droguri, inclusiv 43 kg de MDMA și 10 kg de LSD și pastile de ecstasy, precum și 117 arme de foc.

Europol a declarat că operațiunea, denumită SpecTor, a fost cea mai de succes operațiune de până acum care a vizat traficul de droguri pe dark web, depășind cele 179 de arestări efectuate ca urmare a misiunii DisrupTor din 2020. Mulți dintre cei reținuți au fost considerați „ținte de mare valoare”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Agenția a declarat că a demonstrat despre cooperarea internațională că este una esențială pentru combaterea criminalității online, iar informațiile folosite pentru investigarea suspecților s-au bazat pe dovezi furnizate de autoritățile germane.

Directorul executiv Catherine De Bolle a declarat: „Această operațiune transmite un mesaj puternic infractorilor de pe dark web: autoritățile internaționale de aplicare a legii au mijloacele și capacitatea de a vă identifica și de a vă trage la răspundere pentru activitățile voastre ilegale, chiar și pe dark web”.