• Un juriu federal din Manhattan l-a găsit pe Donald Trump responsabil pentru abuzuri sexuale asupra lui E. Jean Carroll.
  • Juriul a considerat că este mai mult decât probabil ca Trump să o fi abuzat pe Carroll.
  • Propria mărturie a lui Carroll oferă indicii despre motivul pentru care au ezitat în fața celei mai grave acuzații a lui Carroll.

LIVE UPDATE. Donald Trump a făcut comentarii disprețuitoare la adresa fostei jurnaliste Jean Carroll

La o zi după ce un juriu federal din Manhattan l-a găsit pe Trump responsabil pentru abuz sexual și defăimare a fostei jurnaliste ELLE, E. Jean Carroll, și i-a acordat acesteia daune de 5 milioane de dolari, fostul președinte al SUA a negat acuzațiile și a spus din nou că nu a întâlnit-o niciodată pe Carroll. „Această femeie, nu o cunosc. Nu am întâlnit-o niciodată. Habar nu am cine este”, a spus Trump, relatează CNN.

Știrea inițială

A fost o senzație oribilă pentru că el și-a pus mâna în interiorul meu și și-a curbat degetul”, a declarat E. Jean Carroll juriului federal din Manhattan pe 25 aprilie, în prima zi a procesului. Acel juriu i-a acordat marți daune de 5 milioane de dolari, după ce l-a găsit pe Trump responsabil civil pentru agresiune sexuală, dar nu și pentru viol.

În timp ce stau aici astăzi, încă mai simt”, a spus ea juriului/ Aceste detalii oferite chiar de Carroll se numără printre dovezile care au convins cu ușurință un juriu civil format din șase bărbați și trei femei că Trump, în vârstă de 76 de ani, a comis, mai mult ca sigur, o infracțiune sexuală josnică împotriva ei – bătaie” în limbaj juridic. A fost o concluzie la care s-a ajuns după mai puțin de trei ore de deliberări.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Carroll și-a pierdut calmul și a început să plângă

Când Kaplan a întrebat apoi: Ce ați făcut în acel moment?”. Carroll și-a pierdut pentru scurt timp calmul, prima dintre cele trei dăți în care a plâns în cele trei zile de mărturie.

Întrebarea a rămas fără răspuns. Nu doar mărturia lui Carroll i-a lăsat pe jurați suficient de încrezători pentru a decide în unanimitate că este mai mult ca sigur că este un abuzator sexual.

Este posibil ca și cuvintele lui Trump să fi fost convingătoare. Jurații au văzut celebra sa casetă de la Access Hollywood, în care se laudă că apucă femeile de organele genitale. Au văzut, de asemenea, o înregistrare video cu depoziția lui Trump din timpul procesului, în care acesta consideră caseta Access Hollywood drept o glumă de vestiar”, fără să nege vreodată adevărul a ceea ce spune în ea.

Din punct de vedere istoric, acest lucru este adevărat în cazul vedetelor”, spune Trump, în depoziția înregistrată video, despre modul în care bărbații celebri pot scăpa nepedepsiți când apucă femei, o afirmație pe care avocatul Carroll, Michael J. Ferrara, a numit-o mărturisire”.

Dar, în ciuda acordului lor privind abuzul sexual, juriul nu a putut ajunge la același nivel de certitudine în ceea ce privește întrebarea dacă Trump a violat-o și pe Carroll în timpul aceluiași atac de la mijlocul anilor 1990, când o întâlnire întâmplătoare la magazinul Bergdorf Goodman, situat chiar vizavi de Trump Tower, s-a transformat în ceva brutal.

Probabil că nu a ajutat faptul că, la interogatoriul încrucișat, avocatul apărării lui Trump, Joe Tacopina, a subliniat că Carroll nu a fost deloc clară în memoriile sale din 2019, What Do We Need Men For? A Modest Proposal”, cartea în care l-a acuzat pe Trump de viol.

În carte ați scris că el își forța degetele în jurul zonei mele intime și apoi își împingea penisul pe jumătate complet, nu sunt sigură, în interiorul meu. Este corect?”, a întrebat-o Carroll. Da”, a răspuns ea.

Tacopina – care a obținut o achitare ultima dată când s-a confruntat în instanță cu o acuzatoare de viol – a pus la îndoială, de asemenea, mecanismul bătăliei descrise de Carroll – lupta lor din vestiar, așa cum a numit-o Tacopino de aproape o duzină de ori, întotdeauna cu sarcasm.

Citește și