Medici reținuți după ce mii de oameni au fost „vaccinați” anti-COVID cu apă de mare

o asistenta intr-un spital covid din new delhi, india. Spitalele din India fac cu greu față pandemiei de COVID. Foto: Profimedia
  • 14 doctori din India au fost reținuți pentru ucidere din culpă și conspirație criminală.
  • Personalul medical ar fi folosit accesul la spital pentru a face certificate de vaccin false.
  • Inculpații ar fi câștigat peste 20.000 de lire sterline înainte ca schema să fie descoperită.
  • Autoritățile au raportat peste 400.000 de decese Covid în India, dar experții consideră că numărul este mult mai mare.

14 cadre medicale din India au fost reținute după ce mii de oameni au fost „vaccinați” anti-COVID cu apă de mare, transmite Daily Mail. Inculpații sunt acuzați pentru ucidere din culpă și conspirație criminală.

Mii de oameni au căzut pradă unei înșelătorii care vindea vaccinuri false împotriva coronavirusului în India, be bază de soluție salină. Serurile false au fost administrate în Mumbai, potrivit poliției.

Oficialul departamentului de poliție din Mumbai, Vishal Thakur, a declarat: „[Doctorii] foloseau apă salină și o injectau. Aceștia produceau în spitale certificate false și furau flacoane și seringi”.

Hoții au perceput tarif victimelor, câștigând peste 20.000 de lire sterline.

Autoritățile au început ancheta după ce una dintre victime și-a dat seama că certificatul de vaccinare pe care l-a primit nu este unul original și a făcut reclamație.

Mai puțin de 5% din populația țării a fost complet vaccinată, conform datelor de la Universitatea John Hopkins.