• Tinerii sub 18 ani nu mai au voie să folosească țigări electronice.
  • Parlamentul vrea ca școlile din România să ia măsuri anti-fumat.
  • Tinerii nu pot cumpăra țigări electronice nici prin easybox.

Camera Deputaților a adoptat legea privind interzicerea vânzării țigărilor electronice către minori, ca să reducă expunerea copiilor și tinerilor la tutun. Mai exact, legea interzice vânzarea de țigări electronice, flacoane de reumplere și dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului către tinerii sub 18 ani. Parlamentul vrea ca școlile din România să ia măsuri împotriva celor care vând sau folosesc tutun în interiorul școlilor.

Nici prin easybox nu ai voie să cumperi dacă ești minor. Singurul mod în care pot fi livrate produsele pe bază de tutun este ca pachetul să conțină cât mai clar mesajul: „Atenţie! Acest pachet conţine produse din tutun şi/sau produse care conţin nicotină. A se verifica vârsta clientului”.

În Noua Zeelandă, lucrurile stau altfel: legea împotriva fumatului, cea mai dură dură lege din lume, a fost abrogată de noul guvern ales in octombrie. Dacă ar fi fost acceptată, ea ar fi interzis consumul de tutun celor născuți după 2009. Guvernul neozeelandez spune că vrea să reducă fumatul, dar are o altă abordare în minte.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Citește și