- Două orașe din Franța interzic minorilor sub 13 ani să iasă după ora 23.
- Autoritățile speră să reducă astfel delicvența în randul tinerilor.
- Minorii sunt folosiți de traficanții de droguri pentru că legea nu îi pedepsește la fel.
- Minorii sub 13 ani pot totuși ieși noaptea însoțiți de un adult.
Două orașe din Franța au adoptat măsuri de carantină pentru copiii sub 13 ani, care nu mai au voie să iasă singuri din casă după ora 23. Măsura are ca scop reducerea delicvenței în rândul minorilor. Scânteia care a aprins focul a fost rebeliunea din periferii din vara trecută, care a produs pagube de 1 miliard de euro, conform societăților de asigurare. Majoritatea celor care s-au aflat în stradă erau minori. Au spart, au distrus, au furat.
Advertisment
Rapoartele poliției arată de asemenea că minorii sunt folosiți de traficanții de droguri fie pentru distribuire, fie pentru a sta la pândă tocmai pentru că minorii nu sunt condamnați de aceiași maniera ca persoanele majore. Este însă calea sigură pentru a produce delicvenți pe termen lung. Cei mai mulți provin din familii monoparentale, în principal doar mama, care adesea este neputincioasă în fața copiilor. Aceasta este doar una dintre măsurile luate pentru a reduce delicvența în rândul tinerilor.
Gabriel Attal a anunțat că va crea locuri suplimentare în internate, un fel de case de corecție în stil modern, chiar la cererea părinților. Decizia poate fi luată chiar de către primar și primul care a aplicat-o este primarul din Beziers, Robert Menard, fost jurnalist, cel care a creat Reporteri Fără Frontiere. El spune că rezultatele sunt mai degrabă pozitive și acceptate de părinți, chiar daca inițial a fost primită cu proteste.
Recomandări
Exemplul a fost urmat de primarul din Nisa, Christian Estrozi. Decizia spune că dacă minorii sub 13 ani vor fi prinși de polițiști pe stradă, vor fi duși imediat la părinți, care vor fi amendați cu 150 de euro. Copiii sub 13 ani pot să iasă din casă după ora 23 numai însoțiți de un adult.
Citește și
- Andrei Rublev a câştigat turneul ATP Masters 1000 de la Madrid
- România este considerată o țară mult mai riscantă decât Ungaria din cauza deficitului bugetar
- Cum arată piața agricolă din Europa? Merită să mai investim în agricultură? Răzvan Prelipcean: „S-a dovedit a fi un pariu de succes”
Partenerii noștri