• Un tribunal din Bangladesh l-a condamnat pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus la șase luni de închisoare pentru încălcarea legislației muncii din țară.
  • Celebrul economist și trei colegi de la Grameen Telecom au fost găsiți vinovați de faptul că nu au creat un fond de asistență socială pentru lucrătorii lor.
  • Profesorul Yunus și Grameen Bank au primit împreună Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea lor de pionierat în 2006.

Un tribunal din Bangladesh l-a condamnat pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus la șase luni de închisoare pentru încălcarea legislației muncii din țară.

Susținătorii profesorului Yunus spun că acest caz este motivat politic, scrie BBC.

Celebrul economist și trei colegi de la Grameen Telecom – una dintre firmele fondate de acesta – au fost găsiți vinovați de faptul că nu au creat un fond de asistență socială pentru lucrătorii lor.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

Toți cei patru neagă orice abatere și au fost eliberați pe cauțiune în așteptarea apelurilor.

„Așa cum avocații mei au susținut în mod convingător în instanță, acest verdict împotriva mea este contrar tuturor precedentelor juridice și logicii”, a declarat profesorul Yunus într-o declarație publicată după verdict.

„Fac apel la poporul din Bangladesh să vorbească pe o singură voce împotriva nedreptății și în favoarea democrației și a drepturilor omului pentru fiecare dintre cetățenii noștri.”

Yunus, în vârstă de 83 de ani, cunoscut la nivel internațional ca „bancherul săracilor”, este creditat cu stabilirea unui sistem de pionierat de împrumuturi de microfinanțare care a ajutat la scoaterea a milioane de oameni din sărăcie.

Profesorul Yunus și Grameen Bank au primit împreună Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea lor de pionierat în 2006.

Citește și