• Elon Musk, a promovat vineri o serie de tweet-uri care au dezvăluit fișiere interne ale companiei cu privire la scandalul privind laptopul lui Hunter Biden.
  • Jurnalistul Matt Taibbi a declarat că a primit „mii de documente interne” de la surse de la Twitter care indică ascunderea pe Twitter a poveștii despre laptopul lui Hunter.
  • Un titlu din 2020 din New York Post titra: „Un e-mail dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui vicepreședintelui”, referindu-se la tatăl lui Hunter.

Noul director executiv al Twitter, Elon Musk, a promovat vineri o serie de tweet-uri care au dezvăluit fișiere interne ale companiei care par să arate că administrația anterioară a îngropat sau a tras de timp în timpul alegerilor prezidențiale americane din 2020 privind laptopul lui Hunter Biden.

Într-o lungă discuție, jurnalistul independent Matt Taibbi a declarat că a primit „mii de documente interne” de la surse de la Twitter care indică ascunderea pe Twitter a poveștii despre laptopul lui Hunter, în care compania a blocat în mod controversat oamenii de la tweet și de la a posta direct despre această poveste.

„Twitter a luat măsuri extreme pentru a ascunde știrea, eliminând link-urile și postând avertismente că ar putea fi „nesigură”. Au blocat chiar și transmiterea acesteia prin mesaj direct, un instrument rezervat până acum pentru cazuri extreme, de exemplu pornografie infantilă”, a scris Taibbi pe Twitter.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un titlu din 2020 din New York Post titra: „Un e-mail dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui vicepreședintelui”, referindu-se la tatăl lui Hunter, actualul președinte american Joe Biden, care era vicepreședinte al țării la acea vreme. Dar povestea nu a avut niciodată succes în presa mainstream, posibil în parte datorită faptului că Twitter a filtrat povestea și a pus un obstacol în calea difuzării ei către public.

La scurt timp după ce New York Post a publicat articolul, Twitter a indicat îngrijorarea privind materialele piratate ca motiv pentru blocarea articolului. Twitter are o politică împotriva distribuirii de „materiale piratate”, un produs al modului în care agenții politici au furat și apoi au divulgat e-mailurile democraților în timpul alegerilor din 2016. La momentul respectiv, Twitter a citat această politică drept unul dintre motivele pentru care a suprimat articolul.

„Pur și simplu l-au făcut freelancer”, așa a caracterizat un fost angajat al Twitter decizia, potrivit lui Taibbi. „Hackingul a fost scuza, dar în câteva ore, cam toată lumea și-a dat seama că nu va ține. Dar nimeni nu a avut curajul să o anuleze”. Caracterizarea de către Taibbi a documentelor interne a indicat o prejudecată democrată din partea conducerii anterioare a Twitter, care, cumva, nu a ajuns în vârful lanțului alimentar executiv până când a fost prea târziu.

„O intrigă secundară interesantă a afacerii laptopului Twitter/Hunter Biden a fost cât de mult a fost făcut fără știrea CEO-ului Jack Dorsey și cât timp a durat ca situația să fie „un(expletive)” (așa cum a spus un fost angajat) chiar și după ce Dorsey a intervenit”, a scris Taibbi pe Twitter.

Dorsey a declarat, în timpul unei audieri în Congres privind dezinformarea și social media, că blocarea raportului New York Post a fost o „greșeală totală”. Twitter și Facebook au luat măsuri importante pentru a limita răspândirea articolului.

Twitter a blocat angajații să transmită pe Twitter linkul către articol sau să îl trimită în mesaje private. Facebook a precizat că a „redus” distribuirea articolului în timp ce verificatorii l-au revizuit.

Taibbi a scris că nu a văzut nici o dovadă că a existat o implicare guvernamentală în decizia Twitter de a bloca articolul. Hunter Biden a declarat că procurorii federali din statul american Delaware investighează fiscalitatea sa, dar nu a fost inculpat. El a negat că ar fi comis vreo infracțiune.