Navalnîi ar fi fost otrăvit în camera hotelului din Tomsk. Novichok, descoperit într-o sticlă de apă de acolo

La scurt timp după ce a început să se simtă rău, echipa lui Aleksei Navalnîi a mers la camera de hotel unde a fost cazat politicianul. Acolo, aceștia ar fi găsit sticle goale de apă din care Navalnîi ar fi băut, scrie The Moscow Times.

Ulterior, familia lui Navalnîi a decis ca acele sticle să fie transmise medicilor germani pentru a fi verificate. Așadar, potrivit ultimului raport, doctorii au descoperit urme de Novichok pe gâtul unei sticle de apă. Ceea ce ar însemna că, politicianul rus a fost otrăvit în camera de hotel, nu la aeroport, așa cum se credea inițial.

Echipa lui Navalnîi a postat abia astăzi pe Instagram imagini cu interiorul camerei de hotel unde a stat cazat politicianul.

„De vreme ce eram absolut sigur că Navalnîi nu are o„ boală ușoară ”… am decis să colectăm tot ce ar putea fi util, cel puțin ipotetic, iar dovezile să ajungă la doctorii din Germania”, se spune în postarea de pe Instagram.

Hotelul Xander din Tomsk, situat la 3.500 de kilometri est de Moscova, nu a comentat rapoartele medicilor germani, potrivit agenției de știri RIA Novosti.

Pe de altă parte, autoritățile de la Kremlin spun că au dubii privind modul în care sticlele cu apă au ajuns la Berlin.

Prima poză cu Aleksei Navalnîi pe patul de spital: „Salut, mi-e dor voi”

Pompeo susține că oficiali ruși de rang înalt sunt implicați în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Exit mobile version