Nintendo dă în judecată Palworld. Firma producătoare de jocuri video e acuzată că a copiat Pokémon

Nintendo și partenerul său The Pokémon Company au intentat o acțiune în justiție împotriva producătorului jocului de aventură și supraviețuire de succes Palworld pentru o presupusă încălcare a brevetelor, scrie BBC.

Palworld a câștigat rapid porecla de „Pokémon cu arme” atunci când primul său trailer a fost prezentat în 2021. La doar câteva zile după lansarea jocului în luna ianuarie a acestui an, The Pokémon Company a declarat că va investiga revendicările de copiere.

Dezvoltatorul lui Palworld, Pocketpair Inc, nu a răspuns imediat la o solicitare BBC News pentru comentarii. Șeful Pocketpair a declarat anterior că jocul a trecut verificările legale.

Palworld „încalcă mai multe drepturi de brevet”, au afirmat Nintendo și The Pokémon Company în declarații postate pe site-urile lor. „Acest proces solicită o interdicție împotriva încălcării și despăgubiri pentru daune”. Palworld a devenit un succes major, cu peste 25 de milioane de jucători într-o lună de la lansarea sa.

La fel ca franciza populară de jocuri video Pokémon, acesta se axează, de asemenea, pe colectarea de creaturi ciudate cu puteri diferite. Site-ul web al Pocketpair descrie jocul ca integrând perfect „elemente de luptă, capturare de monștri, antrenament și construire de baze”.

Jucătorii, cunoscuți sub numele de „pal-tamers”, călătoresc pe o hartă mare luptându-se cu inamici umani și creaturi cunoscute sub numele de „pals”, care pot fi capturate și recrutate. Monștrii pot fie să lupte alături de jucător în bătălii, fie să fie puși la muncă într-o bază, meșteșugind provizii și articole pentru a fi utilizate pe teren.

În ianuarie, The Pokémon Company a declarat că intenționează să investigheze afirmațiile potrivit cărora Palworld i-ar fi copiat jocurile, după ce fanii au semnalat asemănările.

The Pokémon Company a declarat la momentul respectiv că va lua „măsurile corespunzătoare” dacă va constata că drepturile sale de autor au fost încălcate.

Exit mobile version