• Arestările au avut loc la Palermo.
  • Printre suspecți se numără Filippo Accetta, liderul local al mișcării anti-vaccin No Vax, și Giuseppe Tomasino.
  • A treia suspectă este Anna Maria Lo, o asistentă medicală care ar fi cerut 100 de euro pentru injectarea de vaccinuri „false” anti-COVID-19.

Pentru a face dozele inutilizabile, asistenta a golit conținutul înainte de a face vaccinul „fals”, potrivit Il Giornale di Vicenza.

Agenți ai Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali (Divizia de Investigații Generale și Operațiuni Speciale), cunoscută sub acronimul italian DIGOS, au arestat trei persoane acuzate de luare de mită, falsificare de documente oficiale și deturnare de fonduri, informează El Confidencial.

Arestările au avut loc la Palermo. Printre suspecți se numără Filippo Accetta, liderul local al mișcării anti-vaccin No Vax, și Giuseppe Tomasino, o personalitate marcantă a mai multor manifestații din țară împotriva vaccinării. A treia suspectă este Anna Maria Lo, o asistentă medicală care ar fi cerut 100 de euro pentru injectarea de vaccinuri „false” anti-COVID-19.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Asistenta ar fi administrat aceste doze lui Filippo Accetta, Giuseppe Tomasino și două rude ale celui din urmă. Agenții DIGOS i-au interceptat pe cei trei infractori prin intermediul convorbirilor telefonice și înregistrărilor video de la centrul de vaccinare.

Aceste probe au permis autorităților să stabilească faptul că Anna Maria Lo efectuase alte opt vaccinări false. Printre acestea se numără și cea făcută unei alte asistente medicale și unui polițist de la sediul poliției din Palermo. Asistenta a golit conținutul înainte de a face injecția, potrivit Il Giornale di Vicenza.

În cele din urmă, polițiștii au avut acces la datele înregistrate pe platforma Ministerului italian al Sănătății. Aceștia au reușit să suspende și să blocheze funcționarea certificatelor digitale ale tuturor celor care au primit vaccinurile false.