• Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, este acuzată de crimă și tentativă de crimă asupra unor bebeluși aflați într-o secție de neonatologie.
  • Manchester Crown Court auzise anterior că Letby scrisese Sunt rea pe un bilețel Post-it.
  • Avocatul Ben Myers KC a declarat s-a pregătit din greu pentru a fi asistentă neonatală și ceea ce își dorea era să aibă grijă de bebelușii pe care îi îngrijea.

Juriul în procesul unei asistente medicale acuzate de uciderea a șapte bebeluși și de încercarea de a ucide alți zece a audiat un expert medical independent. Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, este acuzată de ucidere și tentativă de ucidere a bebelușilor de pe o secție de neonatologie a spitalului Countess of Chester în 2015 și 2016.

Ea neagă 22 de acuzații. Dr. Dewi Evans, expertul medical independent, a condus juriul prin explicații privind îngrijirea neonatală și termeni medicali în timpul celei de-a cincea zile a procesului.
Probele legate direct de cei 17 copii care ar fi fost răniți de Letby vor fi audiate mai târziu în cadrul procesului, Dr. Evans fiind martor expert.

Vineri, jurații au primit inițial un tutorial privind modul de utilizare a iPad-urilor pe care o mare parte din probe vor fi încărcate digital, în locul fișierelor pe hârtie. Celor opt femei și patru bărbați din juriu li s-a arătat, de asemenea, un filmuleț video de plimbare prin unitatea neonatală de la Chester, așa cum era atunci când Letby lucra acolo.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Dr. Evans, primul martor chemat la proces, care se așteaptă să dureze până la șase luni, a declarat că a început să lucreze în pediatrie în urmă cu 40 de ani și a lucrat în unități neonatale din Swansea, Cardiff și Liverpool și a dezvoltat servicii neonatale în sudul Țării Galilor în anii 1970 și 1980, când era o disciplină emergentă a medicinei.

El a povestit juriului despre evoluția acestor îngrijiri până în prezent – un proces pe care l-a descris ca fiind nu de citire a cărților, ci foarte practic. Dr. Evans a adăugat: În anii ’70, copiii mici și bolnavi mureau. Erau foarte puține îngrijiri disponibile. Dr. Evans a dat, de asemenea, explicații juriului cu privire la termenii medicali care au fost auziți în timpul începerii procesului.

El a comentat, de asemenea, o serie de scurte videoclipuri care demonstrau echipamente și proceduri medicale legate de îngrijirea neonatală. Mărturia sa în cadrul procesului a venit după ce apărarea a declarat în fața instanței că Letby a ținut foarte mult la cei de care trebuia să aibă grijă.

Avocatul Ben Myers KC a declarat s-a pregătit din greu pentru a fi asistentă neonatală și ceea ce își dorea era să aibă grijă de bebelușii pe care îi îngrijea. Apărarea spune că nu este vinovată de provocarea intenționată a vreunui copil sau de uciderea vreunui copil. Își iubea meseria. Îi păsa foarte mult de bebeluși și îi păsa și de familiile lor. Avea o viață împlinită, avea prieteni, o viață în afara serviciului.

Manchester Crown Court auzise anterior că Letby scrisese Sunt rea pe un bilețel Post-it. Ea a scris fraze, printre care: I-am ucis intenționat pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei și Eu am făcut asta.

Cu toate acestea, Myers a declarat că oricine cu un gram de înțelegere umană ar fi putut vedea că notițele erau revărsarea de angoasă a unei tinere femei speriate și disperate când își dă seama de enormitatea a ceea ce se spune despre ea.