• Jocurile de război multiplayer de tip Call Of Duty s-au dovedit a fi cel mai frecvent semn al unor condiții periculoase, din cauza cărora unii jucători au murit deja.
  • Afecțiunile ritmului cardiac, inclusiv tahicardia ventriculară polimorfă catecolaminergică, au fost cele mai frecvente cauze de bază.
  • În unele cazuri, copiii și-au pierdut cunoștința în timp ce jucau.

Jocurile video ar putea provoca aritmii cardiace care pun în pericol viața copiilor cu afecțiuni cardiace nediagnosticate, potrivit unui raport științific. Anchetatorii au declarat că au descoperit un model neobișnuit, dar distinct, în rândul copiilor care își pierd cunoștința în timp ce joacă jocuri electronice.

Ei au avertizat că jocurile de război multiplayer de tip Call Of Duty au fost cel mai frecvent declanșator al unor astfel de episoade. În raportul publicat în revista Heart Rhythm, oamenii de știință i-au îndemnat pe părinți să îi ducă pe copiii care suferă aceste pierderi de memorie la un specialist în cardiologie.

Jocurile video pot reprezenta un risc serios pentru unii copii cu afecțiuni aritmice; acestea ar putea fi letale la pacienții cu afecțiuni aritmice predispozante, dar adesea nerecunoscute anterior, a declarat cercetătorul principal și specialistul Dr. Claire M Lawley.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Copiii care își pierd brusc cunoștința în timpul jocurilor electronice ar trebui să fie evaluați de un specialist în cardiologie, deoarece acesta ar putea fi primul semn al unei probleme cardiace grave.
Ea și echipa sa au efectuat o analiză sistematică a literaturii de specialitate, împreună cu alte cercetări, pentru a identifica cazurile de copii care și-au pierdut brusc cunoștința în timp ce jucau jocuri video.

În cele 22 de cazuri pe care le-au găsit, jocurile de război multiplayer au fost cel mai frecvent declanșator – iar unii dintre copii au murit în urma unui stop cardiac. Afecțiunile ritmului cardiac, inclusiv tahicardia ventriculară polimorfă catecolaminergică și sindromul congenital QT lung de tip 1 și 2 au fost cele mai frecvente cauze de bază.

Studiul a constatat, de asemenea, o incidență ridicată a variantelor genetice potențial relevante (63%) în rândul pacienților, ceea ce, potrivit cercetătorilor, a avut implicații semnificative pentru familiile acestora.
În unele cazuri, copiii care și-au pierdut cunoștința în timp ce jucau au dus la diagnosticarea mai multor membri ai familiei cu o problemă familială importantă de ritm cardiac.

Familiile și echipele de îngrijire a sănătății ar trebui să se gândească la măsurile de precauție în ceea ce privește jocurile electronice la copiii care au o afecțiune în care ritmurile cardiace rapide periculoase reprezintă un risc, a declarat Dr. Lawley.

Oamenii de știință au sugerat că jocurile video nu au fost întotdeauna alternativa sigură la sporturile competitive pe care au fost adesea considerate a fi. Aceștia au spus că, în momentul incidentelor cardiace, mulți dintre pacienți se aflau în stări de entuziasm, după ce tocmai câștigaseră sau pierduseră jocuri, sau erau implicați în conflicte cu tovarășii.