• Susținătorii avorturilor din Marea Britanie, care au sprijinit-o pe femeie, au negat că aceasta a încălcat termenul legal.
  • Femeia a rămas peste noapte în spital și apoi a fost externată în dimineața următoare direct în custodia poliției.
  • Dr. Lord a declarat că experiența de a avea o naștere moartă extraordinar de neașteptată înainte de a fi luată în custodia poliției în timpul închiderii a fost traumatizantă.

O femeie a fost ținută în custodia poliției timp de 36 de ore după ce a născut moartă deoarece se bănuia că a făcut avort după termenul legal. Susținătorii avorturilor din Marea Britanie, care au sprijinit-o pe femeie, au negat că aceasta a încălcat termenul legal și au avertizat că tratamentul pe care aceasta l-a îndurat ar trebui să fie de neconceput într-o societate civilizată, nefiind imaginabil un interes public pentru reținerea ei.

Aceștia au adăugat că femeia este anchetată de un an și jumătate, dar încă nu a fost acuzată de nicio infracțiune. Jonathan Lord, directorul medical al MSI Reproductive Choices, unul dintre cei mai importanți furnizori de avorturi din Marea Britanie, a declarat pentru The Independent că femeia a născut în mod neașteptat acasă un făt mort, în vârstă de aproximativ 24 de săptămâni.

Femeia, care avea în jur de 40 de ani, a născut moartă anul trecut, după ce a luat legătura cu MSI Reproductive Choices pentru a se interesa despre o sarcină nedorită și despre avort.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dr. Lord, copreședintele Societății Britanice a Furnizorilor de Asistență pentru Avort, care a împărtășit povestea femeii cu The Independent, a declarat: A fost șocată să nască din cauza faptului că nu știa că era gravidă. A fost internată în spital. Deoarece colegii din sistemul de sănătate erau suspicioși și știau că a luat legătura cu noi, un furnizor de servicii de avort, așa cum le-a spus ea, au suspectat-o că a făcut un avort ilegal și au sunat la poliție. Dar ea nu depășise limita pentru un avort legal.

Poliția a arestat-o în spital. A rămas peste noapte în spital și apoi a fost externată în dimineața următoare direct în custodia poliției. Le-a luat 36 de ore pentru a o procesa.

Dr. Lord a declarat că experiența de a avea o naștere moartă extraordinar de neașteptată înainte de a fi luată în custodia poliției în timpul închiderii a fost traumatizantă și chinuitoare pentru femeia care nu poate fi numită pentru a proteja confidențialitatea pacientului.

Încă mai are sindromul de stres post-traumatic, a adăugat el. Nu de la naștere ci de la faptul că a fost etichetată ca fiind o infractoare și ținută în arest. Știe că este anchetată, dar nu știe pentru ce. Poliția i-a confiscat telefonul și laptopul.