• O femeie în vârstă de 75 de ani din Georgia a fost mințită cu aproape 100.000 de dolari.
  • Femeia și-a vândut casa pentru a plăti un bărbat, cu care a avut o relație pe Facebook.
  • Escrocheriile romantice precum aceasta sunt în creștere în Statele Unite.

O femeie în vârstă de 75 de ani din Georgia și-a vândut casa pentru a-i plăti aproape 100.000 de dolari unui bărbat pe Facebook. Poliția a declarat că femeia, care nu a fost identificată public, a început să vorbească cu bărbatul în luna martie. Când relația a început să devină „serioasă” între cei doi, bărbatul a început să ceară bani strict în numerar, a relatat postul, citând documente ale poliției, scrie Insider.

Femeia i-a trimis hoțului aproximativ 95.000 de dolari în total, bani pe care i-a strâns prin vânzarea casei sale. Ea a expediat banii la o adresă din Nebraska folosind UPS și FedEx. Athens Banner-Herald a relatat că aceasta a declarat că nu l-a întâlnit niciodată pe presupusul escroc în persoană.

Escrocheriile romantice de acest gen sunt din ce în ce mai frecvente. Numai în ultimul an, americanii au pierdut 1,3 miliarde de dolari din cauza unor hoți care s-au dat drept parteneri romantici. Escrocii profită de singurătatea oamenilor, își fac timp să construiască o relație, iar apoi cer bani, a declarat anterior un expert pentru Insider.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

„Pot trece șase luni înainte ca ei să ceară bani”, a declarat anterior pentru Insider Stacey Wood, expert în neuropsihologie medico-legală. „Acesta este un angajament”.

Poliția a arestat o femeie la începutul acestui an pentru că a mințit un supraviețuitor al Holocaustului în vârstă de 87 de ani, pe care l-a cunoscut pe un site de întâlniri online, cu suma de 2,8 milioane de dolari. Aceasta a folosit-o pentru a-și finanța un stil de viață luxos. Procurorii spun că femeia, identificată drept Peaches Stergo, a folosit economiile de-o viață ale țintei sale pentru a cumpăra „o casă într-o comunitate închisă, un condominiu, o barcă și numeroase mașini, inclusiv un Corvette și un Suburban”.