• Actorul britanic Hugh Grant a depus o plângere la Înalta Curte de Justiție din Londra împotriva publicației The Sun.
  • Plângerea sa este tratată în paralel cu procesul intentat de prințul Harry împotriva News Group Newspapers a lui Rupert Murdoch, compania mamă a ziarului The Sun.
  • The Sun a declarat că publicarea mesajelor a fost în interes public, iar reprezentanții publicației au declarat că intenționează să se apere în instanță.

Actorul britanic Hugh Grant a susținut în instanță că ziarul The Sun a recurs la măsuri extreme și ilegale pentru a obține informații private despre vedetă, inclusiv pătrunderea prin efracție în apartamentul său, piratarea mesajelor vocale și urmărirea mașinii sale, scrie The Independent.

Vedeta a apărut joi la Înalta Curte din Londra pentru o audiere în care a prezentat acuzațiile sale împotriva ziarului.

Plângerea sa este tratată în paralel cu procesul intentat de prințul Harry împotriva News Group Newspapers a lui Rupert Murdoch, compania mamă a ziarului The Sun.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

,,Plângerea mea se referă la acte ilegale comise de The Sun, inclusiv spargeri la comandă, pătrunderea prin efracție în proprietăți private pentru a obține informații private prin punerea de microfoane, ascultarea telefoanelor fixe, piratarea telefoanelor și recurgerea la detectivi privați pentru a face toate acestea și alte lucruri ilegale împotriva mea.” a declarat Grant în declarația sa de martor în fața instanței, scrie The Independent.

El a declarat că apartamentul său din Londra a fost spart în 2011, dar nu i s-a furat nimic. A doua zi, The Sun a publicat un articol în care descria interiorul apartamentului său, inclusiv ,,semnele unei certuri domestice” , relatează The Guardian.

Deși la momentul respectiv nu a considerat că presa ar fi putut fi implicată în spargere, el a declarat că a primit ulterior informații care arătau dovezi că The Sun a avut ca țintă directă o activitate ilegală împotriva mea și a asociaților mei”.

Abia în 2022, după ce a vorbit cu detectivul privat Gavin Burrows, a aflat că The Sun se afla în spatele spargerii, a spus Grant.

Actorul a mai susținut în declarația sa de martor că The Sun a angajat detectivi particulari pentru a pătrunde în casa fostei iubite Elizabeth Hurley și în casele legate de compania sa de producție.

De asemenea, declarația sa susține că ziarul a mituit persoane pentru a obține detalii private în jurul nașterii primului său copil.

La rândul său, News Group Newspapers a negat că ar fi autorizat vreo pătrundere prin efracție în locuința vedetei.

„The Sun respinge cu tărie acuzația că ar fi pus vreodată pe cineva să intre prin efracție în casa lui Hugh Grant „, a declarat un purtător de cuvânt.

Grupul de ziare încearcă să obțină respingerea proceselor împotriva sa, pe motiv că atât Grant, cât și prințul Harry au așteptat prea mult timp pentru a depune plângerile.

În 2012, Hugh Grant a primit o înțelegere financiară de la News Group Newspapers în legătură cu pirateria telefonică la ziarul News of the World, în prezent dispărut.