• Brooks a fost găsit nevinovat de pirateria telefonică la un proces penal în 2014.
  • În procesele penale, verdictele sunt decise de jurii și necesită un standard de probă mai ridicat decât în cauzele civile.
  • Decizia lui Harry de a introduce un proces de despăgubire împotriva angajatorului ei în instanța civilă ar putea implica redeschiderea unor răni vechi.

Războiul prințului Harry împotriva presei britanice tabloide va fi reluat marți, cu încercările regale de a-l trage din nou pe fostul editor al The Sun, Rebekah Brooks, în scandalul de piraterie telefonică. Harry solicită despăgubiri de cel puțin 200.000 de lire sterline și susține că ziarul Sun i-a piratat în mod ilegal mesajele vocale și a angajat anchetatori privați pentru a blama informații private despre relațiile sale din anii 2000, inclusiv atunci când Brooks era redactor, scrie The Guardian.

Reclamația lui Harry, depusă inițial în 2019, stabilește cel puțin 101 presupuse plăți separate efectuate de Sun către investitori privați pentru informații despre el și relațiile sale, precum și povești despre care spune că au fost rezultatul spargerii telefonului său.

În ședința preliminară se așteaptă o nouă mărturie din partea lui Harry despre impactul poveștilor asupra vieții sale de familie, inclusiv referiri la bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. Momentul ar putea fi ciudat pentru regele Charles al III-lea, ședința de judecată având loc cu doar 10 zile înainte de încoronarea sa. Harry a susținut anterior că a existat un acord secret între familia regală și compania de media a lui Murdoch pentru a nu introduce procese legale împotriva industriei ziarelor britanice.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Tacticile folosite de presa tabloidă

La fel ca în procesul pentru calomnie Fox News, compania lui Murdoch este pregătită pentru dezvăluirea e-mailurilor interne referitoare la acuzații. Harry a făcut un mic secret despre dezgustul său personal profund față de Brooks. În autobiografia prințului, el a descris o întâlnire cu ea. El susține că aceste tactici au fost folosite pentru a obține povești despre viața lui personală și relațiile cu titluri precum „Harry emoționant a sunat prietena la miezul nopții pentru a mărturisi”, „Tratul topless al lui Chelsy pentru Harry”.

Brooks a fost găsit nevinovat de pirateria telefonică la un proces penal în 2014. În procesele penale, verdictele sunt decise de jurii și necesită un standard de probă mai ridicat decât în cauzele civile. Decizia lui Harry de a introduce un proces de despăgubire împotriva angajatorului ei în instanța civilă ar putea implica redeschiderea unor răni vechi.

Holdingul News Group Newspapers încearcă să evite acest rezultat, convingând un judecător să nu se ocupe de caz pe motiv că Harry a așteptat prea mult pentru a începe procedurile legale. În schimb, avocații lui Harry vor încerca să convingă un judecător că prințul a depus procedura relativ târziu doar pentru că dovezile cheie au fost „ascunse în mod deliberat” de compania lui Murdoch. În funcție de rezultatul audierii de săptămâna viitoare, cazul ar putea duce la un proces complet în ianuarie anul viitor.

Citește și