• O fetiță de 3 ani și-a rănit mortal sora de 4 ani cu o armă de foc nesecurizată în Texas, a declarat șeriful comitatului Harris, Ed Gonzalez.
  • La un moment dat, copiii erau nesupravegheați într-un dormitor, deoarece fiecare părinte credea că celălalt îi supraveghea, a spus el.
  • „Pare o altă poveste tragică a unui alt copil care a avut acces la o armă de foc și a rănit pe altcineva”, a spus Gonzalez.

O fetiță de 3 ani și-a rănit mortal sora de 4 ani cu o armă de foc nesecurizată în Texas, a declarat șeriful comitatului Harris, Ed Gonzalez. „Practic, este vorba despre o fetiță de 3 ani și una de 4 ani”, a declarat Gonzalez. „Fetița de 3 ani este presupusul trăgător. Se pare că a fost neintenționat”, relatează CNN.

Calificând incidentul drept „tragic”, dar „foarte ușor de prevenit”, șeriful a declarat că un grup de familie și prieteni – cinci adulți și cei doi copii – își petreceau duminica într-un apartament din Houston. La un moment dat, copiii erau nesupravegheați într-un dormitor, deoarece fiecare părinte credea că celălalt îi supraveghea, a spus el.

Copilul de 3 ani a pus mâna pe un pistol semiautomat încărcat, a spus Gonzalez. Familia a auzit o împușcătură și a fugit în cameră, unde a găsit-o pe fetița de 4 ani fără puls pe podea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Pare o altă poveste tragică a unui alt copil care a avut acces la o armă de foc și a rănit pe altcineva”, a spus Gonzalez.

Șeriful a declarat că ancheta este în curs de desfășurare și a precizat că, în astfel de situații, este „foarte probabil” ca cineva să fie acuzat pentru că nu a securizat arma.

Împușcătura este doar cel mai recent caz în care un copil a folosit o armă de foc nesecurizată și a provocat o tragedie. Cel mai recent caz în care un copil a folosit o armă de foc a implicat un băiat de 6 ani care și-a împușcat profesorul de școală primară la începutul acestui an în Newport News, Virginia; profesorul se recuperează.

Accesul copiilor la arme de foc în SUA


Între 2015 și 2020 au fost cel puțin 2.070 de cazuri ăn care copii cu vârsta sub 18 ani au avut acces la arme de foc, soldate cu 765 de morți și 1.366 de răniți, potrivit datelor compilate de Everytown Research & Policy, divizia de cercetare a grupului care militează pentru controlul armelor și împotriva violenței cu arme de foc. Aproximativ 39% au implicat un copil în vârstă de 9 ani sau mai mic, a precizat organizația non-profit.

Rănile provocate de armele de foc au depășit recent accidentele de autovehicule și a deveni principala cauză de deces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani din SUA, potrivit unui articol din 2022 publicat în The New England Journal of Medicine.

„În nicio altă țară la fel de mare sau bogată nu se află decesele cauzate de arme de foc în primele 4 cauze de mortalitate și cu atât mai puțin în prima cauză de deces în rândul copiilor”, scria anul trecut un studiu al Kaiser Family Foundation.

Academia Americană de Pediatrie recomandă proprietarilor de arme de foc să își țină armele de foc încuiate și neîncărcate, cu muniția închisă într-un seif separat.