- Este anchetă la Spitalul de Urgență din Sibiu.
- Femeia, care a lucrat în secția ATI, face acuzații extrem de grave.
- O fostă angajată a declarat că pacienții ar fi sedați și imobilizați.
- Din această cauză, mai mulți bolnavi ar fi murit.
- Ministrul Sănătății a cerut verificări și a anunțat că trimite Corpul de Control.
Film de groază la Spitalul din Sibiu: asta e descrierea făcută de o fostă angajată, care a lucrat la Terapie Intensivă. Ea a făcut mărturii cutremurătoare despre modul în care bolnavii de COVID, ajunși în stare gravă, au fost legați, sedați și ignorați de cadrele medicale.
Advertisment
Ceea ce spune femeia pare desprins dintr-un film de groază derulat în spatele unor uși închise, unde teoretic oamenii se duc să se vindece. Pacienții care nu aveau rude care să vină la ușa modularului unde funcționa ATI COVID erau, practic, oamenii nimănui.
Aveau dreptul să păstreze în Terapie Intensivă doar telefonul, dar și această favoare, cu ghilimele de rigoare, a fost eliminată când unul dintre bolnavi, din Hunedoara, ar fi sunat acasă la 2 noaptea și i-ar fi spus fiicei că nimeni nu l-a întrebat într-o zi nici măcar dacă îi e sete.
Recomandări
Pacienții nu erau lăsați să își încarce telefoanele
De atunci, deși pacienții aveau telefonul, nu erau ajutați să și-l încarce, astfel că lor li se rupea legătura cu realitatea, cu rudele și nu mai puteau spune nimic din ceea ce se întâmpla în modulul de Terapie Intensivă COVID.
Fosta angajată a spus că în spital toată lumea știa de aceste grozăvii, dar nimeni nu a spus de teamă să nu își piardă jobul. Șocant este că acest cadru medical care face aceste dezvăluiri practic se autodenunță.
Ce urmează?
Știm că la spital se face o cercetare internă, ministrul Sănătății a luat decizia să trimită Corpul de Control și Inspecția Sanitară de Stat la Sibiu și în paralel procurorii au deschis un dosar penal pentru omor.
Deși informațiile inițiale erau că faptele s-au produs în perioada în care Sibiul era în carantină, femeia care a renunțat la jobul de la spitalul județean de urgență spune clar că totul s-a petrecut de curând, din decembrie până în februarie. Iar până în 11 ianuarie, Spitalul Județean de Urgență Sibiu a avut conducere militară.
Partenerii noștri