O hologramă a devenit principala atracție din Amsterdam. Cum o folosește poliția pentru a rezolva crima lui Bernadette Szabo

O hologramă a devenit principala atracție din Districtul Roșu din Amsterdam. Motivul existenței ei este însă unul sumbru. În 2009, Bernadette Szabo, o fată de 19 de ani din Ungaria care lucra ca prostituată a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit. Au trecut 15 ani, însă cazul nu a fost niciodată rezolvat. În ciuda faptului că zona este împânzită de camere video care monitorizează zona, scrie BBC.

Poliția vrea să redeschidă cazul și speră ca holograma fetei să ajute martorii să iasă în față. Oferă și recompensă de 30 de mii de euro. Povestea lui Bernadette e spusă cu negru pe alb pe panouri lângă hologramă. Fata născuse cu 3 luni înainte de momentul crimei, iar copilul a fost mutat la orfelinat, fără să apuce să-și cunoască mama. Trecătorii spun că metoda poliției are efect.

Holograma lui Bernadette „Betty” Szabo, o tânără sex worker ucisă în 2009, a fost proiectată în fața unei feronierii din zona celebră a luminilor roșii din Amsterdam pentru a atrage atenția asupra cazului său nerezolvat. Holograma o reprezintă pe Betty îmbrăcată în pantaloni scurți din denim și un sutien cu imprimeu leopard, interacționând cu trecătorii prin gesturi cum ar fi „bătutul” la fereastră și scrierea cuvintei „ajutor” pe sticlă.

Betty Szabo, în vârstă de 19 ani și originară din Ungaria, a fost găsită moartă în urma unei înjunghieri brutale, la doar trei luni după ce a născut. Investigațiile inițiale nu au dus la identificarea criminalului, iar poliția oferă acum o recompensă de 30.000 de euro pentru informații care ar putea ajuta la rezolvarea cazului.

Holograma este utilizată pentru prima dată de către poliția olandeză ca parte a unei strategii inovatoare de a reînvie amintirile martorilor și de a atrage atenția asupra crimei. Cazul lui Betty a rămas nerezolvat timp de 15 ani, iar detectivii sunt determinați să aducă justiție pentru ea și pentru fiul ei, care nu a avut ocazia să o cunoască.

Detectivul Anne Dreijer-Heemskerk a subliniat dificultățile întâmpinate în obținerea cooperării martorilor și a exprimat speranța că holograma va crea o legătură emoțională cu publicul, încurajându-i să ofere informații. Amsterdam se confruntă cu planuri controversate de relocare a bordelurilor într-o „zonă erotică” din afara orașului, iar holograma lui Betty servește ca un memento al vulnerabilității lucrătorilor sexuali. Poliția îndeamnă persoanele care au vizitat Amsterdam în perioada crimei să își amintească detalii și să se prezinte cu informații relevante.

Exit mobile version