O jumătate de tonă de cocaină, găsită în pungile de cafea din fabrica Nespresso

FILED - 17 April 2012, North Rhine-Westphalia, Vluyn: A general view of Arabica Coffee beans. Prices of Arabica Coffee futures, the benchmark for the world's coffee market, recorded their biggest annual rise since 1994 on the New York Mercantile Exchange. Photo: picture alliance / dpa

500 de kilograme de cocaină au fost găsite în pungile de cafea din fabrica Nespresso. Aceasta a fost găsită printre boabele de cafea, iar angajații au semnalat imediat incidentul.

Nespresso a informat poliția în legătură cu cele 500 de kilograme de cocaină găsite în incinta fabricii sale de producție din Romont, conform Bloomberg. Ulterior, poliția a găsit o cantitate semnificativă de cocaină în cinci containere de transport și, în urma unei anchete demarate, s-a ajuns la concluzia că transportul provenea din Brazilia, potrivit BBC.

„Dorim să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre pot fi consumate în siguranță”, a declarat compania de cafea Nespresso.

Este, cu siguranță, un eveniment important pentru cantonul Fribourg, se poate spune că este o întâmplare extraordinară”, a declarat Marc Andrey, șeful securității din regiune.

Încălzirea globală lasă lumea fără producția de cafea din Africa de Est

Încălzirea globală are efecte extrem de puternice pe mai multe planuri, unul dintre ele fiind chiar producția de cafea. Una dintre cele mai consumate băuturi de pe glob ar putea avea grav de suferit, dacă temperaturile vor continua să crească într-un ritm alarmant.

În Nandi, o regiune din vestul Kenyei, procesul prin care se obținea cafeaua (cultivarea, plantarea, maturarea, recoltarea și vânzarea) era extrem de simplu. „În fiecare an, era la fel. Era la timp”, a declarat Jeremiah, președintele unei cooperative, conform The Economist.

Potrivit spuselor acestuia, ploile, seceta și temperaturile din ce în ce mai mari pun în pericol plantațiile de arbori de cafea, iar culturile din Africa de Est generează venituri de aproximativ două miliarde de dolari anual. Mai mult decât atât, supraîncălzirea arbuștilor de cafea poate afecta și producția de ceai care este exportată, cel mai mult, din Kenya.

Exit mobile version