• O tânără activistă din Rusia a fost condamnată de sistemul judiciar la doi ani de „libertate limitată” pentru o acuzație de vandalism.
  • Olga Misik are vârsta de 19 ani.
  • Olga Misik a devenit un simbol pentru opozanții ruși.

În vârstă de 19 ani, Olga Misik a devenit un simbol pentru opozanții ruși, după ce le-a citit Constituția Rusiei jandarmilor trimiși să facă ordine în timpul protestelor împotriva regimului Putin, în iulie 2019. Însă, după acest gest, tânăra a fost condamnată de sistemul judiciar din această țară la doi ani de „libertate limitată” pentru o acuzație de vandalism, relatează The Moscow Times.

Olga Misik și doi prieteni ai săi care au participat la proteste au fost acuzați de vandalizarea unei clădiri guvernamentale, după ce au atârnat banner cu mesaje în sprijinul prizonierilor politici și au stropit o cabină de securitate cu vopsea roșie.

Protestatara a fost acuzată de „restricționare a libertății”, iar timp de timp de doi ani și două luni nu va mai avea voie să iasă din casă între orele 23:00 și 6:00. Procurorii ceruseră o sentință de doi ani de „libertate limitată” pentru Misik.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

De cealaltă partă, cei doi prieteni ai Olgăi Misik au primit și ei pedepse de un an, respectiv 9 luni de „libertate limitată”.