• Sâmbătă seara, o stație GPL din Sectorul 3, București, a suferit scurgeri de gaze, determinând evacuarea a 50 de oameni și intervenția a 5 autospeciale cu apă.
  • Scurgerile de gaze au avut loc la o stație GPL din zona Vitan – Costești, pe Strada Energeticienilor, unde specialiștii au gestionat problema.
  • Premierul Marcel Ciolacu a cerut un control național asupra stațiilor GPL și benzinăriilor după incidentul de la Crevedia.

După tragedia de la Crevedia, sâmbătă seara au avut loc scurgeri de gaze la o stație GPL din Sectorul 3. Zona a fost izolată. 50 de oameni au fost evacuați, iar 5 autospeciale cu apă au ajuns la fața locului.

Este vorba de o stație GPL aflată în zona Vitan – Costești, mai exact pe Strada Energeticienilor. Acolo au ajuns mai multe echipaje de pompieri, dar și de poliție și s-a solicitat inclusiv intervenția unor specialiști pentru golirea completă a rezervorului defect. Scurgerile se produceau de la un robinet. Tot ele au stropit cu apă, au evacuat populația din zonă. A fost montat un robinet de siguranță peste robinetul defect, inițial.

Stația a fost închisă

Stația a fost închisă în urmă cu câteva zile din cauza unor probleme legate de amplasamentul său.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Luni, premierul Marcel Ciolacu a cerut începerea unui control complet la nivel național al tuturor stațiilor GPL, dar și al benzinăriilor.

În sectorul 6, din 40 de benzinării și stații GPL controlate, doar una avea toate avizele și toate autorizațiile la zi.

Citește și