• O explozie s-a produs în orașul Ratingen din vestul Germaniei.
  • Polițiști și pompieri au fost răniți.
  • Un bărbat a folosit exploziv pentru a declanșa explozia.

Ofițeri de poliție și pompieri au fost răniți, unii dintre ei grav, într-o explozie produsă în orașul Ratingen din vestul Germaniei, potrivit poliției. Ofițerii au răspuns la semnalarea unei persoane aflate într-o stare vulnerabilă într-un apartament.

În interiorul apartamentului au găsit un incendiu într-una dintre camere, iar un bărbat a folosit apoi un dispozitiv pentru a declanșa o explozie, a declarat ministrul regional de interne, scrie BBC. Poliția înarmată a luat cu asalt apartamentul și a arestat un bărbat în vârstă de 57 de ani, a precizat poliția.

Herbert Reul, ministrul de interne din Renania de Nord-Westfalia, a declarat oficialilor că în apartament a fost găsit un cadavru. Reul a declarat că 10 pompieri și doi ofițeri de poliție au fost răniți.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat reporterilor că unele dintre persoanele rănite se aflau într-o stare care le-ar putea pune viața în pericol. Incidentul a dus la o operațiune majoră a poliției în orașul situat la nord-est de Düsseldorf.

Jurnaliștii prezenți la fața locului au declarat că au văzut lunetiști ai poliției luând poziții pe acoperișurile blocurilor învecinate. Imaginile filmate au arătat fumul care ieșea din blocul de apartamente înalte, în timp ce se auzeau mai multe lovituri puternice.

Poliția a declarat că nu este clar ce a provocat prima explozie. Surse de securitate au declarat presei locale că nu poate fi exclus un atac țintit. Reul a declarat că poliția a fost chemată la apartament după ce o organizație de rezidenți și-a exprimat îngrijorarea că cutia poștală a cuiva era plină. Poliția a chemat apoi pompierii pentru a ajuta la intrarea în apartament, a spus el.

Citește și: