• Respo DEEE: Doar 18 % dintre aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate în mod corespunzător.
  • Respo DEEE: Peste 50 de milioane de tone deșeuri electrice sunt aruncate la gunoi, arse sau comercializate ilegal în 2023.
  • Norvegia este țara care produce cele mai multe deșeuri electrice, 26 kg/locuitor.

Suntem campioni la adopția de tehnologie, dar nu și la reciclare. Omenirea va genera peste 61 de milioane de tone de deșeuri electrice și electronice până la finalului anului, arată un raport Respo DEEE.

Asta înseamnă o cantitate de 15 ori mai mare decât greutatea Palatului Parlamentului din Capitală. Doar 18 % dintre aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate în mod corespunzător.

„Problema este că acest procent de reciclare corectă este doar în Europa. Celelalte continente au cantități mult mai mici reciclate corect. Peste 50 de milioane de tone de deșeuri de echipament electrice și electronice care se preconizează a fi generate în acest an vor fi trimise spre gropile de gunoi, vor fi depozitate în casă sau vor fi, mai rău, duse într-un loc de reciclare incorect”, a declarat Cristian Pocol, președintele Asociației Respo DEEE.

Recomandări

NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT

„Cel mai rău impact asupra mediului este dat de faptul că aceste deșeuri ajung de multe ori pe continentele cu venituri destul de mici pentru cetățeni și acolo suferă un tratament de reciclare cu un impact puternic negativ asupra mediului”.

Citește și